avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Art. 50(i) sau art.51(f)? Cu ce articol inregistram in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Art. 50(i) sau art.51(f)? Cu ce articol inregistram in Revisal ...

Art. 50(i) sau art.51(f)? Cu ce articol inregistram in Revisal greva?
Legea dialogului social(367/2022, art. 160-1) ne precizeaza ca raportul de serviciu al angajatului/ lucrătorului, după caz, se suspendă de drept, dar Codul muncii considera participarea la greva drept o suspendare din initiativa slariatului...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:21, 24 Mai 2023
Art.51 lit. f C.mun.
Legea dialogului social, lege speciala, lege mai noua, nu abroga tacit 50(i)?
Ultima modificare: Marți, 23 Mai 2023
Radamante, utilizator
Nu abroga .
Aveti si o explicatie juridica?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nr. 52/2003 este o lege generală, în timp ce legea nr.367/2002 este o lege specială care prevede soluționarea
conflictelor colective de muncă care apar în legătură cu începerea, desfăşurarea sau încheierea negocierilor colective privind contractele sau acordurile colective de muncă.

Legea generală se aplică în orice materie şi în toate cazurile, mai puţin în acelea în care legiuitorul stabileşte un regim special şi derogatoriu, instituind în anumite materii reglementări speciale, de exemplu, greva, care sunt prioritare faţă de norma de drept comun, regelemntari care se aplică numai acolo unde legea specială nu prevede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesorilor care sunt in greva li se suspenda contractele individuale ... dana manea dana manea Profesorilor care sunt in greva li se suspenda contractele individuale de munca pe perioada grevei? (vezi toată discuția)
Director de școală, în perioadă de grevă. cum procedez? Aurora Zamfir Aurora Zamfir Buna ziua! Adresez această întrebare în calitate de director de școală, care este pus într-o situație delicată. Cu sufletul, sunt grevistă. Legal, nu ... (vezi toată discuția)
Bună seara....sunt încadrată in învățământ. sunt în ... Bibicu1968 Bibicu1968 Bună seara....Sunt încadrată in învățământ. Sunt în grevă dar am fost anunțată că-mi este desfăcut contractul de muncă....întrebarea mea ... (vezi toată discuția)