Buna ziua ! Am avut un dosar de executare silita pe care l-am solutionat prin achitare si tot odata un dosar urmarire penala pentru abuz de incredere . Acesta din urma s-a clasat din lipsa de probe din partea persoanei vatamate
Problema este ca eu am fost nevoit sa achit asa zis prejudiciu fiind executat silit , iar acum s-a clasat dosarul . Nu pricep cum se poate incepe o executare silita daca procurorul in dosarul de urmarire penala spune clar faptul ca NU exista nici un document semnat de catre mine care sa ma invinovateasca . Ce se poate face acum ? Se poate rambursa suma pe care efectiv am achitat-o degeaba ?
Poți introduce cerere ANAF -ului de recuperare a sumelor nedatorate cu documentele justificative anexate la dosar, iar, în caz de nesolutionare, poți cere în instanta de contencios administrativ (cu cheltuielile judiciare aferente) putând totodata introduce în cauza funcționarul public, în baza art 16 din Legea 554/2004 și în baza Legii 188/1999 privind functionarii publici.
Din situatia de fapt pe care ati descris-o, inteleg ca executarea silita a fost efectuata in temeiul unei hotarari judecatoresti sau al unui alt titlu executoriu.
Decizie
corina_nices
Pe data de 02.04.2009 am primit o decizie prin care mi se aducea la cunostinta ca, in conformitate cu dispozitiile art. 84 lit.b) din Legea nr. 188/1999, mi se ... (vezi toată discuția)