avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se transforma o posesie de teren in proprietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se transforma o posesie de teren in proprietate?

Buna ziua, Vreau sa cumpar o casa cu 400 mp teren in proprietate si inca 70 mp iesiti in plus la masuratori ulterioare efectuarii cadastrului, deci pe cadastru sunt doar cei 400 mp. Totul este imprejmuit cu gard din beton si fier forjat din anul 2004 si proprietarul nu a intreprins nimic in a legaliza situatia, adica nu are nici macar un contract de folosinta pt cei 70 mp in plus, deci nu a platit niciodata impozit pt acesti 70 mp. Cei 70 mp apartin statului, primariei. Dincolo de gard mai sunt si alti 3 vecini care se invecineaza cu acesti 70 mp. Daca cumpar casa cu cei 400 mp, cum pot dobandi cei 70 mp in proprietate in aceasta situatie? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Mai 2023
gabrielaturism, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabrielaturism , utilizator 06:05, 25 Mai 2023
Trebuie văzute actele.
Mergeti la notar sau la avocat cu actele.

Nu pare sa rezolvati ceva acum.
Fără acte asa se vede.

București 2023
Ultima modificare: Miercuri, 24 Mai 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am fost la notar si mi-a spus ca nu poate face niciun fel de mentiune relativ la cei 70 mp deoarece nu este inregistrat cu ei la fisc, nu s-a platit impozit niciodata pe ei. Ma intreb daca dupa cumpararea casei pot primi notificare din partea primariei ca sa mut gardul pana la limita proprietatatii din cadastru avand in vedere ca tot ei, primaria nu a intreprins nimic in sensul de a-l determina pe proprietar sa intre in legalitate, problema fiind cunoscuta, proprietarul fiind o persoana influenta.
Ultima modificare: Joi, 25 Mai 2023
gabrielaturism, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posesie teren iozefinab iozefinab Buna ziua, Parintii mei au construit o casa in anul 1996, avand un teren proprietate in acte, de 1000 mp. In realitate insa, suprafata totala este de 1200 ... (vezi toată discuția)
Imobil retrocedat incomplet Cristian7779 Cristian7779 Buna ziua, Va rog ajutati ma cu sfaturi legate de urmatoarea situatie: Detin un imobil care a fost nationalizat si retrocedat proprietarilor de drept de la ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie Bosscostelino Bosscostelino Buna ziua. 1. Am cumparat un teren de 650mp intravilan in continuarea proprietatii pe care o am. Proprietatea pe care o am de 350mp este imprejmuita cu gard de ... (vezi toată discuția)