avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am o întrebare pentru cineva care are cunoștință ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am o întrebare pentru cineva care are cunoștință de cauză. ...

Am o întrebare pentru cineva care are cunoștință de cauză.
In urma unei soluții de amânare a aplicării pedepsei pentru infracțiunea prevăzută de art 335 al 2, una dintre obligațiile impuse de instanța este sa frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probațiune sau organizat in colaborare cu instituții din comunitate.
Am vorbit cu o clinică privată care desfășoară acest program de reintegrare socială și am făcut o programare pentru începerea acestuia.

Am anunțat ofițerul de probațiune ce mi-a fost desemnat pentru a-i aduce la cunoștință acest fapt, însă acesta mi-a spus că nu v-a fi luat în considerare deoarece clinica respectivă nu este acreditată de Ministerul Justiției. Am spus acest lucru celor de la clinică când am anulat programarea, iar dânșii au spus că cei de la Serviciul de probațiune Cluj chiar recomandă această clinică celor care au nevoie.

Am căutat de câteva zile psihologi acreditați de Ministerul Justiției in București, dar nu găsesc niciunul.

Este absurd că în Cluj sa fie permis acest lucru și în Ilfov nu , deoarece este aceeași instituție de stat care îți impune aceste lucruri.

Este corect ce spune ofițerul de probațiune?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:59, 27 Mai 2023
Daca vreti sa insistati in lamurirea problemei ar fi necesar sa aveti un avocat care sa discute direct cu ofiterul de probatiune.
Acesta ar fi primul pas.
Apoi, avocatul va analiza cazul mai departe si va analiza exact ce are de facut.

Eu lucrez pe asa ceva dar nu am intalnit o astfel de problema.

Bucuresti 2023
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Mai 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clinica de refacere psihica cosanzenuta cosanzenuta Buna ziua! Doresc cateva informatii in legatura cu accesarea fondurilor europene pentru infiintarea unei clinici de sustinere si refacere psihica. Ca si ... (vezi toată discuția)
Furnizor de servicii sociale andrad84 andrad84 Buna ziua, M-ar interesa daca un ONG care doreste sa ofere servicii psihologice gratuite cu personal voluntar specializat trebuie sa se inregistreze ca ... (vezi toată discuția)
Hg 1239/2000 GheorgheFloroiu GheorgheFloroiu Bună seara, Sper să nu fie nicio problemă că postez aici, însă am nevoie de textul H.G. 1239/2000 pentru aprobarea regulamentului de aplicare a disp. ... (vezi toată discuția)