avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Calomnie/Defaimare Buna ziua! Reprezint o societate ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Calomnie/Defaimare Buna ziua! Reprezint o societate care la acest moment situatia ...

Buna ziua!
Reprezint o societate in care situatia financiara la acest moment este precara, din cauza unui client care din rea-vointa nu doreste achitarea debitului cu o valoare semnificativ importanta in continuarea activitatii societatii.
Lipsa acestei sume a condus din pacate la imposibilitatea de a plati chiria pentru doua luni a spatiului punctului de lucru, propietarul solicitand rezilierea contractului si cu care noi am fost de acord, suma restanta urmand a fi achitata in perioada urmatoare.
Propietarul desi i s-a adus la cunostinta situatia in care ne aflam, a recurs la publicarea unei recenzii negative adresata pe platforma Google unde societatea este inregistrata in vederea publicitatii serviciilor prestate si alte acuzatii pe adresa de e-mail a societatii( hoti, parveniti, afaceristi de carton, intrare prin efractie in incinta punctului de lucru pentru care exista un contract de inchiriere in derulare), (< Foarte neseriosi !!!!!
Stiu doar sa vorbeasca frumos, se uita foarte mult la filme.
Cu alte cuvinte NU INTRATI CU EI IN COLABORARI.).
Prin publicarea acestei recenzii care nu are legatura cu calitatea serviciilor pe care le efectuam denigreaza imaginea societatii afectand pe viitor incheierea unor posibile colaborari.
Am rugamintea sa ma indrumati care este procedura legala pentru a il determina pe propietar eliminarea acestei recenzii?

Multumesc anticipat!





Ultima modificare: Vineri, 26 Mai 2023
Radu0011, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu0011 , utilizator 17:01, 26 Mai 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!

În această situație, aveți mai multe opțiuni legale pe care le puteți urma.

1. Raportați recenzia la Google: Google are o politică strictă împotriva recenziilor care conțin limbaj abuziv, hărțuire sau conținut care nu se referă la experiența cu serviciul sau produsul în sine. Puteți să raportați această recenzie și să așteptați ca Google să o revizuiască și să o elimine. Totuși, această procedură poate dura ceva timp și nu este garantată eliminarea recenziei.

2. Solicitare scrisă către proprietar: Puteți să trimiteți o cerere scrisă către proprietarul clădirii, prin intermediul unui avocat, în care să solicitați eliminarea recenziei. În această cerere, puteți să explicați că recenzia afectează afacerea dvs. și că este defăimătoare si este falsă pentru că nu se referă la calitatea serviciilor dvs.. Puteți menționa că, în cazul în care recenzia nu este eliminată, veți lua măsuri legale.


O zi frumoasă!
Ultima modificare: Vineri, 26 Mai 2023
Manuela Rășină, administrator
Va multumesc pentru raspunsul si timpul dumneavoastra!

Weekend placut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recenzii negative false - defaimare firma iadria iadria Buna ziua, Un prieten a deschis recent (in bucuresti) un service de calculatoare. De cateva saptamani este hartuit cu recenzii false (oameni care nu au ... (vezi toată discuția)
Site și pagină de facebook ''furate'' de un fost angajat. cum se poate acționa legal împotriva lui și pentru recuperarea accesului? Sorin M Sorin M Un fost angajat a confiscat site-ul firmei si pagina de Facebook, pe care le foloseste ca sa denigreze societatea si conducerea ei. A schimbat parolele de ... (vezi toată discuția)
Pagină review/teste de mâncare Dallmayr Dallmayr Bună ziua, De curând am lansat un proiect personal care se numește \"Mâncare Gustoasă în Severin\". Practic, fiind un client înrăit al ... (vezi toată discuția)