avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare terenuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare terenuri

Legea 18/1991 reconstituie/constituie terenurile aduse in cooperative sau preluate de catre stat in mod abuziv sau in baza unor legi/decrete. Dreptul de reconstituire in baza acestei legi a expirat.
Sa presupunem urmatoarea situatie. Niste terenuri n-au fost aduse in cooperativa si nici confiscate/preluate de stat. Ele au apartinut unei persoane care nu a avut mostenitori directi, fiind mostenita de un frate care atunci era in puscarie. Acesta a murit la scurt timp de la eliberare si nu a depus cerere de intrare in cooperativa si nici nu a cerut dezbaterea succesiunii.
Terenurile acestea care au zacut atatia ani in uitare ar trebui sa fie ale mostenitorilor acelui frate decedat. Ele mai pot fi revendicate? In baza carui temei legal? Acte de proprietate nu exista, doar niste mentiuni pe un vechi registru agricol si ceva informatii descoperite in istoria unui rol financiar.

Alte discuții în legătură

Prescriere fapta - declaratie falsa succesiune maria162 maria162 Buna ziua, Matusa mea impreuna cu unchiul meu(fratele ei)s-au declarat singurii mostenitori ai bunicului si au revendicat in instanta niste terenuri ale ... (vezi toată discuția)
Restituire legea 18 magda popescu magda popescu Va rog, un sfat. Este vorba de un teren care a apartinut strabunicului meu (decedat in 1964). La succesiunea dupa strabunicul meu au ramas mostenitori ... (vezi toată discuția)
Legea funciara 247/2005 - intre ce ani trebuie sã se încadreze actele doveditoare, 1945-1949? Balaurul Balaurul Buna ziua; Am 1 certificat fiscal din care reiese că strabunul meu avea in 1941 o suparafaţa de 42 HA. Am alt certificat fiscal si un Certificat de ... (vezi toată discuția)