avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. La noi la bloc s-a instalat dispozitiv de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. La noi la bloc s-a instalat dispozitiv de card de ...

Buna ziua. La noi la bloc s-a instalat dispozitiv de card de acces, fara interfon in apartament. Pentru cei de la etajele superioare este foarte greu sa coboare ori de cate ori vine cineva la ei. Este legal? Sunt si persoane cu dizbilitati in bloc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este vorba despre legalitate,nu exista acte normative care sa reglementeze dacă accesul.in bloc se face cu interfon sau cu card..E o problema de organizare interna care trebuia discutata în cadrul adunărilor generale a proprietarilor.Daca majoritatea au optat pt varianta fără interfon ceilalți nu au decât sa caute soluții,cumpăra mai multe carduri ,conving mai mulți nemulțumiți și încearcă sa instaleze interfon doar în apartamentele respective etcetc
Ultima modificare: Marți, 30 Mai 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca incepeti sa va plangeti presedintelui si la administrator si mai convingeti si cativa vecini si mai mergeti data viitoare la adunarea generala adica la sedinte atunci poate votati si o modificati sa fie cu cod , sau cu legatura video si deschidere din casa.
Mai toate au si cod, Daca il aflati il puteti comunica vizitatorilor dv.
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu aș sesiza totuși ISU pentru că acest sistem împiedică accesul eficient în cazul producerii unor urgențe medicale, privind incendiile etc. în condominiu. Legea 307/2006 conține cel puțin o contravenție relevantă.în speță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi obligat sa montez interfon in apartament? g.neacsa g.neacsa asociatia de locatari a incheiat un contract cu nu stiu ce firma si acum vine si-mi spune ca trebuie sa-l montez si sa-l platesc. deoarece nu am fost anuntat ... (vezi toată discuția)
Interfon in apartament este obligatoriu? Sigilda Sigilda Buna ziua,sunt o chiriasa in ANL si nu am fost de acord cu instalarea interfonului in apartamentul meu,decizia pt interfon a fost luata de catre ... (vezi toată discuția)
Buna seara. avem la bloc urmatoarea situatie . s-a schimbat la ... caradis caradis Buna seara. Avem la bloc urmatoarea situatie . S-a schimbat la o scara o coloana de apa calda si rece pe un tronson. Administratorul a repartizat cheltuiala ... (vezi toată discuția)