avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua .sunt cetatean roman,am cunoscut aici in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua .sunt cetatean roman,am cunoscut aici in tara la mine ...

Buna ziua .sunt cetatean roman,am cunoscut aici in tara la mine un cetatean egiptean crestin.Este casatorit acolo in tara la el ,dar este si lucreaza aici .spune ca este despartit de sotia lui ,doar ca nu poate divorta acolo in Egipt.de ce nu poate divorta ?
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 17:37, 30 Mai 2023
Probabil datorita legii islamice sau poate nu vrea.Cautati pe net informații despre legea egipteana privind divorțul și o sa va lamuriti dacă va minte sau chiar e dificil..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cautati pe net informații despre legea egipteana privind divorțul


Am găsit eu un material despre căsătoria / divorțul în Egipt. Pentru creștini se pare că e interzis, dar la musulmani e fascinant :)
[ link extern ]
Pe foarte scurt:
In timp ce casatoria crestina exclude divortul, cea musulmana il reglementeaza. In caz de divort sotia primeste Moakhar Sadak, Nafaqa, Muta’a, mobila si bijuteriile conform contractului. Intr-un cuplu musulman sunt permise doar trei divorturi iar cei doi nu se pot intoarce unul la celalat decat dupa ce femeia se va fi casatorit si divortat de un alt barbat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta de divort irevocabila ptr cetatean egiptean atalinna atalinna As dori sa intreb si eu pe cei cunoscatori legat de procedurile ptr o sentinta irevocabila de divort a unui cetatean egiptean cu domiciliul in Egipt.Mentionez ... (vezi toată discuția)
Divort intre un cetatean roman si un cetatean egiptean anda2012 anda2012 buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie;sunt casatorita cu un cetatean egiptean, casatoria fiind efectuata in R.A.Egipt. In caz de divort, va fi ... (vezi toată discuția)
Drepturi in divortul de un cetatean egiptean maria_toma maria_toma Buna ziua ! Sunt o cetateana romana si planuiesc sa ma casatoresc in curand cu un cetatean egiptean musulman, in Romania. Am dori sa traim apoi fie in ... (vezi toată discuția)