avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit pentru site comercial?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit pentru site comercial?

Daca sunt administratorul unui site ce practica afaceri online, trebuie sa platesc vreun impozit sau o taxa catre stat?
Cel mai recent răspuns: crialexramo , utilizator 18:22, 4 Octombrie 2006
da, 16%!
Site-ul trebuie inregistrat, activitatea de administrare a acestuia necesita autorizare din partea primariei de domiciliu a administratorului, activitatea de administrare a unui site este de natura comerciala sau civila, dupa caz. in principal nefiind fara scop lucrativ este comerciala. categorie de venit: activitate independenta de natura comerciala - fara impunere la norma de venit; asadar 16%*(venituri-cheltuieli). veniturile si cheltuielile rezulta din evidenta contabila in partida simpla.
ramane doar deficienta administratiei in materie de mijloace de urmarire si identificare!
si daca face vreun "prieten" o reclamatie la organul fiscal sau la primarie.:))
da, de cativa ani da!
site-ul este unul din serviciile de comert electronic, este supus atat impozitarii directe (profit sau beneficiu din intretinerea site-ul) cat si TVA-ului!
vezi Directivele UE privind comertul electronic, ultimul model de conventie OCDE privind includerea comertului electronic si adoptarilor acestor normeinternationale in legislatiile nationale ale statelor!
in anul 2001 s-a stabilit ca server-ul intruneste conditiile de sediu stabil; prin directive s-a stabilit impozitarea cu TVA la sursa si nu la destinatie - ramane doar partajul impozitului intre state ... Un site comercial este asemeni un spatiu inchiriat sau a unei galerii marchande. in functie de calificare este si impozitarea ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie gazduire web in sua - impozit pe venitul nerezidentilor dannad001 dannad001 O firma din Romania are un Site web gazduit (hosted) pe un server din SUA ce apartine unei firme din SUA. Cum calculam Impozitul pe venitul Nerezidentului ... (vezi toată discuția)
Pfa, coduri caen aferente normei de venit 104 servicii informatice, timisoara danid danid Doresc sa infiintez un PFA, iar impozitul sa fie pe norma de venit. Care sunt codurile CAEN acceptate in judetul Timis pentru Servicii Informatice? Am vorbit ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma administrare imobile iapost iapost Buna ziua, as dori sa infiintez o firma de administrare imobile. Conform Legii 230/2007, Art. 35. - (1) Pentru activitatea de administrare care include ... (vezi toată discuția)