avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Detin o firma careia vreau sa ii schimb adresa ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Detin o firma careia vreau sa ii schimb adresa sediului social.

Detin o firma careia vreau sa ii schimb adresa sediului social.
Noua adresa va fi in apartamentul detinut de tatal meu.
Firma isi desfasoara activitatea in afara sediului social (sediul social fara activitate).

- Trebuie obtinut acordul vecinilor si a asociatiei de proprietari pentru stabilirea sediului social in apartamentu?
- In apartamentul tatalui meu mai figureaza sediul social al firmei detinute de el (fara mentiunea unei camere). Prin contractul de comodat ce il semnez cu el (persoana fizica) pot sa mentionez una dintre camera ca fiind sediul social pentru firma mea? In situatia data trebuie sa isi modifice si el adresa sediului social pe o alta camera din apartament?
- Puteti sa imi oferiti un link catre un contract de comodat care sa respecte legislatia in viguare?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 2 Iunie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ciurea , Avocat 15:54, 5 Iunie 2023
Bună ziua,

Trebuie obtinut acordul vecinilor si a asociatiei de proprietari pentru stabilirea sediului social in apartamentu?” - dacă la sediul social nu se desfășoară nicio activitate nu este necesar acordul vecinilor sau avizul asociației de proprietari (art. 17 alin. (6) din Legea nr. 31/1990).

In apartamentul tatalui meu mai figureaza sediul social al firmei detinute de el (fara mentiunea unei camere). Prin contractul de comodat ce il semnez cu el (persoana fizica) pot sa mentionez una dintre camera ca fiind sediul social pentru firma mea? In situatia data trebuie sa isi modifice si el adresa sediului social pe o alta camera din apartament?” - nu mai există interdicția ca în același imobil să fie înregistrate atâtea societăți câte camere are imobilul respectiv. Astfel, vă puteți stabili sediul social în același imobil, fără a fi necesar ca societatea tatălui dvs. să își modifice sediul.

Puteti sa imi oferiti un link catre un contract de comodat care sa respecte legislatia in viguare?” - vă recomand să consultați un avocat care să redacteze contractul de comodat.
Ultima modificare: Luni, 5 Iunie 2023
Gabriel Ciurea, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu social expirat Mariusica11 Mariusica11 Buna seara, Va cer parerea intr-o situatie complicata. Am sediul expirat si am tot incercat diverse solutii. Am o prietena care s-a oferit sa-mi faca un ... (vezi toată discuția)
Sediu srl alu alu Vreau sa infiintez un SRL, cu doi asociati. Unul dintre ei locuieste cu o ruda de gradul I, avand carte de identitate la acea adresa. Se poate folosi acea ... (vezi toată discuția)
Apartament propriu si sediu firma halesday halesday Buna, Sunt proprietar al unui apartament (proprieate personala). Aici am inregistrat si un sediu de firma (firma mea). Vreau sa vand imobilul. Noul ... (vezi toată discuția)