avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transfer la cerere intr-o alta institutie publica-Buna ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transfer la cerere intr-o alta institutie publica-Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca ma pot transfera la cerere ...

Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti daca ma pot transfera la cerere intr-o institutie publica, avand in vedere ca nu se mai fac angajari la stat.
De asemenea va rog sa imi spuneti si baza legala.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:34, 7 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Transferul la cerere se realizează în baza dispozițiilor art. 506 C. administrativ, astfel cum a fost modificat de art. IV din OUG nr. 34/2023.

După intrarea în vigoare a OUG nr. 34/2023, conform art. IV alin. (1), transferul se poate realiza numai pentru posturile unice din:
a) instituțiile și autoritățile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificările și completările ulterioare;
b) instituțiile publice locale, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare.


Modalitatea de realizare a transferului este prevăzută la art. IV alin. (9) - (11) din OUG nr. 34/2023:
(9) Prin derogare de la prevederile art. 506 alin. (8) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare, pe perioada aplicării măsurii prevăzute la alin. (1), transferul la cerere se face la solicitarea funcționarului public, cu aprobarea conducătorului autorității sau instituției publice în care urmează să își desfășoare activitatea funcționarul public, precum și a conducătorului autorității sau instituției publice în care își desfășoară activitatea funcționarul public.
(10) Autoritatea sau instituția publică în cadrul căreia s-a aprobat transferul la cerere al funcționarului public înștiințează în termen de 2 zile lucrătoare de la data aprobării cererii de transfer autoritatea sau instituția publică în cadrul căreia își desfășoară activitatea funcționarul public despre aprobarea cererii de transfer.
(11) Conducătorul autorității sau instituției publice de la care se transferă funcționarul public are obligația să emită actul administrativ de modificare a raporturilor de serviciu sau, în situația în care este afectată derularea corespunzătoare a activității la nivelul structurii în care este încadrat funcționarul public, să comunice refuzul motivat al transferului la cerere, în termen de 5 zile lucrătoare de la primirea înștiințării prevăzute la alin. (10). Transferul la cerere operează de la data modificării raportului de serviciu, stabilită prin actul administrativ emis de conducătorul autorității sau instituției publice de la care se transferă funcționarul public și care nu poate depăși 30 de zile calendaristice de la data emiterii actului administrativ
.”
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iunie 2023
Gabriel Ciurea, Avocat
Va multumesc pentru raspuns.
Va rog sa imi spuneti care sunt acele posturi unice; nu imi dau seama daca ma incadrez in vederea transferului.
Doresc sa ma transfer, dar imi este teama ca nu mi se aproba cererea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 34/2023 se refera la functionarii publici ..nu si la personalul contractual.

Prin post unic se înţelege:
a) acel post ale cărui atribuţii, prin conţinutul şi natura lor, sau responsabilităţii stabilite nu se regăsesc într-o altă structură organizatorică;
b) un post dintre cele aflate în structura în care există numai posturi vacante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer funcționari publici începând cu 1 ian 2024 casutza casutza Bună seara! Va rog frumos îmi puteți spune dacă de la 1 ianuarie 2024, pentru transferul la cerere a unui functionar public mai este obligatorie si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt functionar public intr-o institutie publica locala ... dumyonescu dumyonescu buna ziua! sunt functionar public intr-o institutie publica locala si doresc sa merg prin transfer in administratie publica centrala.Credeti ca pot sa fac ... (vezi toată discuția)