avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transfer funcționari publici începând cu 1 ian 2024
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transfer funcționari publici începând cu 1 ian 2024

Bună seara!
Va rog frumos îmi puteți spune dacă de la 1 ianuarie 2024, pentru transferul la cerere a unui functionar public mai este obligatorie si aprobarea conducerii instituției de la care acesta doreste sa plece. Adică, dacă prevederile OUG 34 din 15 mai 2023 referitoare la condițiile transferului functionarilor publici se mai aplica și în 2024?
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 5 Ianuarie 2024
casutza, utilizator
Cel mai recent răspuns: itaru , utilizator 11:08, 16 Ianuarie 2024
în anul 2024, transferul la cerere se face la solicitarea funcționarului public, cu aprobarea conducătorului autorității sau instituției publice în care urmează să își desfășoare activitatea funcționarul public, precum și a conducătorului autorității sau instituției publice în care își desfășoară activitatea funcționarul public.
Adica, spuneti ca prevederile Art. IV (9) din OUG 34/2023 rămân valabile și după 31.12.2023. Căci, intre 1 ian 2023 si pana la întrarea în vigoare a acestei OUG, era obligatorie doar aprobarea conducerii instituției în care te transferi. Nu era obligatoriu ca functionarul public sa mai obtina si acordul conducerii instituției de la care pleacă. Ma iertati ca insist pentru clarificare, dar atâtea modificări legislative "trenulet" au aparut ca nu mai stiu cum si cand se schimba "macazul" :)
Ultima modificare: Duminică, 7 Ianuarie 2024
casutza, utilizator
Buna ziua! Eu inteleg ca in anul 2024 se poate efectua transferul numai cu acceptul angajatorului la care doresti sa te transferi.
Si eu înțeleg la fel, dar e e foarte importanta opinia unui jurist experimenrat în legislația
privind functionarii publici.
Multumesc oricum pentru raspuns.
Cititi mai bine legislatia..mai sus am postat ca trebui sa aiba ambele aprobari in cazul transferului la cerere.

Alte discuții în legătură

Transfer la cerere intr-o alta institutie publica-buna ziua! va rog sa imi spuneti daca ma pot transfera la cerere ... P3tra P3tra Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca ma pot transfera la cerere intr-o institutie publica, avand in vedere ca nu se mai fac angajari la stat. De asemenea va ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! vreau sa ma transfer la un alt spital pe o functie ... Codruta C Codruta C Buna ziua! Vreau sa ma transfer la un alt spital pe o functie similara. Spuneti-mi, va rog, daca mai am nevoie de acceptul managerului spitalului unde sunt ... (vezi toată discuția)