Daca actele pe care le-ati facut sunt toate actele legale necesare, iar persoana care a cumparat autoturismul, a declarat la fisc bunul (masina), atunci transferul proprietatii s-a facut iar amenzile vor intra in rolul acesteia.
Dumneavoastra puteti face o plangere la politie pentru incalcarea termenului de 30 de zile in care cumparatorul trebuia sa faca inmatricularea masinii pe numele noului proprietar (in conformitate cu prevederile Codului Rutier), iar ca ultima solutie puteti cere obligarea acestuia in instanta.
Daca nu a declarat cumpararea bunului nici la fisc, dvs. ati cerut insa fisa fiscala prin care puteti dovedi oricind scoaterea masinii din rolul fiscal. Cu toate acestea, conform legii, actul de vanzare-cumparare nu este valabil si poate fi considerat nul de politie, fara declaratia de inregistrare fiscala a dobandirii bunului.
De aceea, ar trebui sa-i puneti in vedere cumparatorului necesitatea inmatricularii pe numele sau a masinii, avind in vedere atat cele aratate cat si faptul ca dupa depasirea celor 30 de zile de la incheierea actului de vanzare-cumparare, nici firmele de asigurari nu mai considera valabil certificatul de inmatriculare si nu mai platesc eventualele daune noului proprietar.
Anuntati intai dobanditorul auto ca veti face o plangere la politie si vedeti daca il convingeti asa.