avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... vinzare auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

vinzare auto

am vandut un auto,am facut actele dar in prezent persoana nu vrea sa se duca la politie sa o treaca pe numele lui:(
Daca actele pe care le-ati facut sunt toate actele legale necesare, iar persoana care a cumparat autoturismul, a declarat la fisc bunul (masina), atunci transferul proprietatii s-a facut iar amenzile vor intra in rolul acesteia.
Dumneavoastra puteti face o plangere la politie pentru incalcarea termenului de 30 de zile in care cumparatorul trebuia sa faca inmatricularea masinii pe numele noului proprietar (in conformitate cu prevederile Codului Rutier), iar ca ultima solutie puteti cere obligarea acestuia in instanta.
Daca nu a declarat cumpararea bunului nici la fisc, dvs. ati cerut insa fisa fiscala prin care puteti dovedi oricind scoaterea masinii din rolul fiscal. Cu toate acestea, conform legii, actul de vanzare-cumparare nu este valabil si poate fi considerat nul de politie, fara declaratia de inregistrare fiscala a dobandirii bunului.
De aceea, ar trebui sa-i puneti in vedere cumparatorului necesitatea inmatricularii pe numele sau a masinii, avind in vedere atat cele aratate cat si faptul ca dupa depasirea celor 30 de zile de la incheierea actului de vanzare-cumparare, nici firmele de asigurari nu mai considera valabil certificatul de inmatriculare si nu mai platesc eventualele daune noului proprietar.
Anuntati intai dobanditorul auto ca veti face o plangere la politie si vedeti daca il convingeti asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare rca pe 6 luni dar nu e valabila faranumeeu faranumeeu Buna, Am cumparat un autoturism pe firma de la o persoana fizica ,am facut cuntractul de vanzare cumparare si polita rca pe 6 luni in vederea ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare masina ContSters42601 ContSters42601 Buna seara , Cineva spunea zilele acestea ca in ce priveste vanzarea cumpararea masinilor sa schimbat ceva in legislatie astfel : 1.Vanzatorul anunta scris ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate sau doar hotie - masina vanduta, asigurare incheiata de noul proprietar pe numele meu mihai mihai2008 mihai mihai2008 Buna ziua! acum 2 luni si jumatate mi-am vandut masina cu toate actele in ordine. Certificat fiscal, contract v-c, inclusiv completat in talon ca masina a fost ... (vezi toată discuția)