avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Ce se intampla daca masina nu a fost declarata la ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Ce se intampla daca masina nu a fost declarata la politie

Buna ziua,
Am nevoie de putin ajutor privind situatia unei masini.
Aceasta a fost luata in leasing de catre proprietar in 2008(ultima rata leasing). S-a facut apoi contractul de vanzare-cumparare- ok.
Problema este ca masina nu a fost inregistrata nici la fisc nici la politie de 4 ani, dupa ce s-a facut in 2008 contractul de vanzare de catre actualul proprietar.
Acum vrea sa o vanda.
Ce se va intampla daca merge acum si ce amenzi va avea de platit sa o inmatriculeze dupa 4 ani- Politie si Fisc ?
Daca o vinde prin contract acum fara sa o inmatriculeze inainte,fara sa o declare, practic apoi actele necesare inmatricularii de catre noul proprietar trebuie facute cu firma de leasing? In cazul acesta cine plateste amenzile aferente- firma de leasing, proprietarul actual sau viitorul proprietar?
Multumesc mult,
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: cristinamary , utilizator 16:59, 13 Ianuarie 2014
Fara certificat fiscal eliberat de catre autoritatea fiscala,legal ,detinatorul bunului auto nu poate incheia contractul de vanzare cumparare
Cumparatorul nu este responsabil pentru amenzile acumulate pe numele vechiului utilizator al bunului auto
cristinamary a scris:


1. Problema este ca masina nu a fost inregistrata nici la fisc nici la politie de 4 ani, dupa ce s-a facut in 2008 contractul de vanzare de catre actualul proprietar.

2. Ce se va intampla daca merge acum si ce amenzi va avea de platit sa o inmatriculeze dupa 4 ani- Politie si Fisc ?

3. Daca o vinde prin contract acum fara sa o inmatriculeze inainte,fara sa o declare, practic apoi actele necesare inmatricularii de catre noul proprietar trebuie facute cu firma de leasing?

4. In cazul acesta cine plateste amenzile aferente- firma de leasing, proprietarul actual sau viitorul proprietar?


1. Ciudat, ca in cei 5 ani de zile, nu a fost oprit in trafic si verificat talonul, plus nicio amenda luata de catre proprietar, care oricum se inregistra pe rolul sau fiscal.

2. Este chiar obligat sa declare masina la impozite si taxe, unde va plati impozitul din anul in care a contractat leasingul, deoarece de atunci exista obligatia achitarii impozitului de catre cumparator. In cazul dvs, acel termen fiind prescris, dar din 01.01.2009, are obligatia sa achite impozitul si penalizarile aferente. Mai primeste o amenda administrativa pt nedeclarare in termen de 30 zile, este undeva la 30-60 lei. La politie, nu stiu daca acestia ii vor da amenda, de la un birou de copiat acte, afla ce acte ii trebuiesc sa inscrie masina in politie. Atentie la certificatul fiscal, eliberat de firma de leasing la terminarea contractului, posibil politia sa il ceara reactualizat.

3. Obligatia proprietarului auto este sa aduca la cunostinta cumparatortului ca nu a inscris masina pe numele lui la impozite si taxe, ceea ce inseamna ca cumparatorul nu va putea niciodata sa treaca masina pe numele lui, neavand certificatul fiscal de care vi s-a comunicat in postul de mai sus. Cred ca daca o inscrie la impozite si taxe, fara sa o inscrie in politie, o va putea vinde fara nicio problema. In cazul in care vanzatorul nu comunica cumparatorului toate cele de mai sus, acesta poate fi dat in judecata pt inselaciune. Adica din intrebarile puse aici, eu inteleg ca vrea sa vanda si sa plateasca altii, ce nu a fost el in stare, scuze, dar asa le vad eu.

4. Legea spune clar ca proprietarul pe perioada detinerii autoturismului este obligat la plata amenzilor privind, radarul, rovinieta. Existenta acelui contract de vanzare cumparare intre firma de leasing si proprietar, absolva de vina firma de leasing, pt eventualele amenzi.

Va intreb sincer, cum sa achite noul proprietar ceva de care se face vinovat fostul proprietar?
In momentul in care vinzi un bun, in care stii ca sunt nereguli, nu le aduci la cunostinta cumparatorului, pai nu te faci vinovat moral si de inselaciune, iar legea stiu ca pedepseste toate astea.
Multumesc. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto fara schimbarea proprietarului unlock unlock Daca fac contract de vanzare cumparare si contract de comodat pentru masina personala cu o alta persoana fizica, dar ramane pe numele meu si adresa mea, acea ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto fara fiscal DanielHerisanu DanielHerisanu Buna ziua, Eu am o problema serioasa referitoare la inmatricularea auto. Am cumparat o masina in data de 13.11.2015 la ora 19:00 vanzatorul fiind un om ... (vezi toată discuția)
Probleme la inscrierea masinii Katri Katri De curând, am cumparat o masina adusa din strainatate. Am apelat la o firma de intermedieri auto pentru o efectua toate demersurile necesare inscrierii. Am ... (vezi toată discuția)