avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 3) Fapta prevăzută în alin. (1), comisă de un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

3) Fapta prevăzută în alin. (1), comisă de un major cu un ...

3) Fapta prevăzută în alin. (1), comisă de un major cu un minor cu vârsta între 16 și 18 ani, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi dacă: a) minorul este membru de familie al majorului; b) minorul se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului sau acesta a abuzat de poziția sa recunoscută de încredere sau de autoritate asupra minorului ori de situația deosebit de vulnerabilă a acestuia, ca urmare a unui handicap psihic sau fizic ori ca urmare a unei situații de dependență;

Ce înseamnă mai exact "poziția sa recunoscută de încredere sau autoritate" face cumva referire la ,preot,politician,asistent medical,militar,politist,jandarm?
Cel mai recent răspuns: Lonapak , utilizator 21:56, 11 Iunie 2023
Da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate intra in pușcărie? Hrm231 Hrm231 Care sunt procedurile in cazul relației unei minore cu un major? Minorul are dreptul la declarație? Se poate intra la pușcărie? Minora are 15 ani ... (vezi toată discuția)
Buna!actul sexual cu un minor de 16 ani este legal?sa presupunem ... t1284af t1284af Buna!Actul sexual cu un minor de 16 ani este legal?Sa presupunem ca tu ai peste 20. (vezi toată discuția)
Ce mi se poate intampla daca am avut un act sexual cu o minora ... Andrei1807 Andrei1807 Ce mi se poate intampla daca am avut un act sexual cu o minora eu am 18 si ea 15 si am fost de comun acord ,daca mama ei mar da la politie (vezi toată discuția)