avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Detalii despre procesul de obținere a permisului de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Detalii despre procesul de obținere a permisului de ședere pe baza căsătoriei

Bună ziua, sunt cetățean român și urmează să mă căsătoresc cu un cetățean moldovean, al cărui permis de ședere pentru studii urmează să expire (la aprox. 60 de zile după data cununiei), și am câteva întrebări legate de proces.
Pe site-ul IGI scrie: "Pentru obținerea permisului de ședere ca membru de familie al unui cetățean român, membrii dumneavoastră de familie trebuie să depună următoarele documente:". Asta înseamnă că eu trebuie să depun documentele sau nu neapărat, din moment ce cetățeanul se află deja pe teritoriul României?
Odată depuse documentele, poate rămâne pe teritoriul României chiar și după expirarea actualului permis de ședere (în caz că durează mai mult până este eliberat noul permis)?
Mai există și alte condiții de îndeplinit în afară de depunerea propriu-zisă a documentelor? De exemplu, trebuie să avem același domiciliu ca să nu fie considerată o căsătorie de conveniență?
Ultima modificare: Luni, 12 Iunie 2023
macarenco, utilizator

Alte discuții în legătură

Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)
Viză cetățean sirian Cesima12 Cesima12 Sunt casatorota cu un cetatean tunisian cum pot obtine viza lui pt România pentru ca la ambasada a fost refuzat de 2 ori (vezi toată discuția)