avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune in instanta

As vrea sa ma ajute cineva cu un sfat. Dupa decesul parintilor mei am facut succesiunea impreuna cu fratele meu pentru apartament, ulterior am aflat ca mama mai detinea si niste pamant arabil in jud. Braila noi locuind in jud Prahova.M-am interesat si mi s-a inmanat o copie dupa titlul de proprietate in care sunt trecuti-bunica,decedata,mama, decedata si ea, doi frati ai mamei care au decedat, dar sunt mostenitori sotiile si copii si o matusa care traieste. toti vrem sa vindem dar toti au lasat asta in grija mea si eu nu prea stiu cum se procedeaza.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 15:28, 16 Iunie 2011
Trebuie sa dezbateti succesiunea dupa bunica. Daca va intelegeti toti mostenitorii amiabil, mergeti la notar, daca nu, in instanta.
Vad ca va intelegeti, din moment ce au lasat in grija dvs., asa ca pot sa va imputerniceasca sa ii reprezentati - asa o rezolvati la notar, apoi intabulati si vindeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru vanzare teren mai e nevoie de intabulare cand exista titlu de proprietate? pacinoo pacinoo mama mea are un tittlu de proprietate pe numele fratelui ei care a decedat(pamant mostenit de la tatal lor).mentionez ca fratele mamei era insurat,sotia mai ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunici ContSters278009 ContSters278009 Buna ziua , bunicii mei din partea tatalui sunt decedati . Ei au avut 3 copii, tatal meu si doua matusi. Tata si una din matusi au decedat. Cealalta matusa ... (vezi toată discuția)
Succesiune avram.mariana@yahoo.com avram.mariana@yahoo.com Tatal meu a murit in 2017 si vrem sa vindem apartamentul. Apartamentul era pe numele lui si al mamei. Trebuie sa fac succesiunea? Cum este mai bine sa ... (vezi toată discuția)