avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Externare de la Psihiatrie la cerere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Externare de la Psihiatrie la cerere

Fiul meu a fost adus cu o zi în urmă, la serviciul de "Urgență ", în urma unei căzături pe stradă, în care și-a spart capul, ca urmare a consumului de alcool în exces. Având un comportament specific de om beat, care se clatină și rostește greu cuvintele, medicul care l-a primit și i-a cusut rana, a considerat că e bine să-l trimită la psihiatrie, obținând acordul lui. Eu ca mamă, fiind de față, am fost convinsă că e spre binele lui, iar urcând scările la secția de Psihiatrie, a mai căzut odată, refuzând să-l sprijin, fiind puțin agitat, moment în care l-au înșfăcat doi asistenți și l-au dus în cabinetul medicului, iar mai apoi am fost chemată și eu. I s-a cerut buletinul pentru a face formele de internare, dar fiul meu nu a mai fost de acord. M-au pus pe mine să semnez foaia de internare, iar pe el, fiindcă se impotrivea, l-au cărat cu forța de acolo. Intrebarea mea este dacă se poate face externarea la cerere, fiindcă acum mă-ndoiesc dacă e bine să-l las, ei refuzând să-l externeze, deși de a doua zi, dupa ce i s-au dus aburii alcoolului, în afară de rana de la cap, nu mai are probleme? El solicită să fie externat, simte că statul acolo îi face mai mult rău, în condițiile în care nu are acces la telefon și este păzit ca la închisoare. Nimeni nu vorbește cu mine măcar, ca mamă și nu-mi spune un rezultat, ce tratament primește, azi am fost lăsată doar câteva minute să-l vad, în rest nu putem comunica. El nu este bolnav psihic, doar a fost beat.
Ultima modificare: Luni, 12 Iunie 2023
victoriatofan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 09:46, 14 Iunie 2023
Este bine să stiți că alcoolismul este considerată o boală psihică. Nu-l ține mult internat, maxim 7-10 zile. Poate fi externat și mai repede, la cerere pe semnătură.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iunie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal alcoolic, trebuie dus la tratament psihiatric cozsmin2 cozsmin2 Buna seara Nu eu sunt victima insa cel care are probleme este var cu mine ( cel din titlu ) Problema e veche insa acum 3 ani nu se reproducea asa des ... (vezi toată discuția)
Persoana alcoolica si violenta irina_turcanu irina_turcanu Buna ziua. Am o cunostinta care este alcoolica si de aproape o luna a devenit si foarte violenta. Domnul respectiv are CMI ( cabinet medical individual) si ... (vezi toată discuția)
Coalizarea vecinilor pentru a ma compromite scristinaliliana scristinaliliana Buna ziua! As dori sfaturi si explicatii asupra unei situatii ivita in blocul in care locuiesc,intr-un cartier din Curtea de Arges.De trei saptamani,ca urmare ... (vezi toată discuția)