Buna ziua, locuiesc la partierul unui bloc din Iasi, am in fata o gradina care a fost mereu inchisa dar foarte degradata ma refer ca era plina de melci, purici, serpi etc. Gradina este si a fost mereu in jurul apartamentului adica prin balcon se iese direct in gradina . Aceasta gradina a fost reamenajata de mine când m-am mutat altfel era imposibila viata in acel apartament, acuma este cu gard stil plasa . Intrebarea mea este :Exista posibilitatea ca aceasta gradina sa o trec sau sa o cer de la primarire si sa fiu proprietar ? Sa cer semnaturi de la locatari ca renunta la asa zisa cota ?
Oricum nu intra nimeni si momentan nimeni nu a spus nimic dar nah ce e pe act e mai bine .
Terenurile din jurul imobilelor de locuit in comun au statut privat sau apartin domeniului public-situatia dv
Primariile pentru a stopa utilizarea fara drept legal a domeniului public executarea de masute,suporti,gratare plantarea de plante,de arbori,sisteme uscare rufe,ingradirea cu garduri etc au dispus prin HCLM interzicerea utilizarii de catre locatari a terenurilor din jurul blocurilor-intretinerea acestor terenuri revenind exclusuiv serviciului specializat din primarie
Când va fi frumos amenajat se vor trezi vecinii că au și ei dreptul,că e parte comună.Invidia noastră bine cunoscută.
Ce fel de oameni sunt vecinii?
Dacă nu cumva vor urma și reclamații la primarie și amenzi.
Să vă așteptați la ce e mai rău.
Poate aveți noroc și traiți printre oameni normali și nu va fi așa.