avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este ultima zi in care pot depune actele pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este ultima zi in care pot depune actele pentru ...

Buna ziua!
Care este ultima zi in care pot depune actele pentru succesiune, daca pe 1 iulie 2023 se fac doi ani de la deces?
Multumesc!

Ultima modificare: Joi, 15 Iunie 2023
CAMGZN, utilizator
Cel mai recent răspuns: CAMGZN , utilizator 19:12, 16 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu data depunerii conteaza din pacate, ci data la care terminati de dezbatut. Puteti sa depuneti si maine, nu terminati pana sa se implineasca 2 qni.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
CAMGZN a scris:
Ma intereseaza data pana la care pot depune actele ca sa nu mai platesc impozitul de 1%.

Nu are relevanță data depunerii actelor, ci data FINALIZĂRII dezbaterii succesorale, marcată de data emiterii de către notar a încheierii finale din dosarul succesoral. Or, pentru asta sunt necesare mai multe demersuri și acte (de ex certificatul de atestare fiscală) decât acelea pe care le depuneți dvs.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe pe mostenire corinana corinana Buna ziua Trebuie sa-mi fac succesiunea dupa decesul tatalui meu si as vrea sa va intreb ce taxe se platesc la o succesiune. Bunurile ar fi un teren agricol, ... (vezi toată discuția)
Vreau sa dezbat succesiunea. fratele meu nu e de acord. cum procedez? ands1 ands1 Buna ziua! Am doua intrebari punctuale pt care v-as multumi enorm daca mi-ati putea oferi cateva raspunsuri: 1. Tatal meu a decedat de aproximativ doi ani. ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea moștenirii. DorinaCet DorinaCet Pentru deschiderea succesiunii trebuie să se prezinte toți moștenitorii sau se poate duce doar unul din ei la notariat, urmând ca ceilalți să fie ... (vezi toată discuția)