avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dacă poți dovedi că ești supravegheat video și ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dacă poți dovedi că ești supravegheat video și audio fără ...

Dacă poți dovedi că ești supravegheat video și audio fără consimțământul tău și fără să fii notificat de vreo instituție a statului român , dacă nu reprezinți un pericol pentru societate dar ai făcut în trecut afirmații că ai putea fi sau că ai o atitudine imorală , probleme de ce ține mai mult de moravuri ; ce riscă cei care fac supravegherea dpdv legal?
Risca amenda uriasa ..Puteti sesiza o posibilă încălcare a dispozițiilor Regulamentului (UE) 2016/679la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

1. "Salariatii nu pot fi supravegheati video in birourile in care acestia muncesc in mod obisnuit, conform prevederilor legale aflate in vigoare, insa camerele video pot fi instalate in alte locuri, in conditii stricte. ... "
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

2. Comunicat de presă al Autoritatii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
[ link extern ]

3. Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal - sesizari
[ link extern ]
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate se practica în masa...după câte constați și din alte mesaje. Depinde pana unde merge cu supravegherea video și audio...se incalca grav legea GDPR, și nu numai. Anumiți angajatori au probleme grave în implementarea legii GDPR la nivel intern. În cazul în care constați ca-ti este supravegheat inclusiv telefonul si mail-ul personal, speta juridica se complica și da în penal. Pentru supravegherea conturilor si dispozitivelor private poți face plângere penala ori la Politie, BCCO ori direct la Parchet (recomandat) DIICOT pentru încălcarea art 360 - 362 Cod Penal. Încadrarea juridica se face diferit în funcție de cum îți întra în dispozitiv...la nivel de browser, la nivel de sistem de operare sau la nivel de hard, retea... Iti poate controla dispozitivele de la distanta...Posibilitățile sunt practic multiple și nelimitate.... ????
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iunie 2023
Elisabeta Pora, Contabil
Multe dintre probleme legate de protectia datelor cu caracter personal care apar in timpul monitorizarii video in locuri publice apar, de fapt, si la locul de munca.

Utilizarea supravegherii video pentru a monitoriza modul in care personalul isi desfasoara activitatea ar trebui evitata, in afara de cazurile exceptionale in care un organism demonstreaza ca are un interes legitim (imperativ) in realizarea monitorizarii.

In cazul in care nu se poate renunta la sistemul de supraveghere video, angajatorul trebuie sa se asigure ca drepturile de acces la materialul inregistrat trebuie sa fie limitate la un numar redus de persoane identificate in mod clar.

Aceste drepturi limitate de acces trebuie sa fie atribuite in mod strict nevoii de cunoastere si trebuie sa va asigurati ca utilizatorii autorizati pot accesa numai acele date cu caracter personal la care se refera drepturile lor de acces.

Sunt necesare eforturi suplimentare pentru a se asigura ca o politica consecventa este stabilita in acest sens, ca politica este pusa in aplicare si ca aceasta este comunicata efectiv persoanelor vizate.


Tot personalul cu drepturi de acces, inclusiv personalul extern care efectueaza operatiuni CCTV de zi cu zi sau intretinerea sistemului, ar trebui sa beneficieze de formare/instruire privind protectia datelor cu caracter personal si ar trebui sa cunoasca dispozitiile legale in materie.

Formarea este mai ales necesara atunci cand se instaleaza un nou sistem, cand se efectueaza modificari semnificative ale sistemului sau in cazul noilor veniti.

Tot personalul cu drepturi de acces, inclusiv personalul extern care efectueaza operatiunile CCTV de zi cu zi sau intretinerea sistemului, precum si companiile externe, ar trebui sa semneze angajamente de confidentialitate pentru a se asigura ca acestia nu transfera, nu afiseaza si nu dezvaluie altfel continutul oricarei inregistrari de supraveghere video catre oricine, cu exceptia destinatarilor autorizati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supraveghere video valentinmitrachee valentinmitrachee Buna ziua! Suntem o gradinita particulara. Am construit o cladire unde isi va desfasura activitatea gradinita, incepand cu luna Septembrie 2020. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Camere video pe holurile blocului! pot monta camere video pe ... usernew2021 usernew2021 Camere video pe holurile blocului! Pot monta camere video pe holurile blocului la etajele superioare strict pentru siguranta si protectie? Tin sa precizez ... (vezi toată discuția)
Camere cu microfon Hunix Hunix Lucrez la un restaurant ca barman si sunt monitorizat si audio nu numai video (camere cu microfon) fara acordul meu ce pot sa fac? (vezi toată discuția)