avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA semnare contract cu client UE cu CUI sau CIF?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA semnare contract cu client UE cu CUI sau CIF?

Ca pfa (infiintat luna aceasta) pot sa semnez un contract prestari servicii cu un client UE cu CUI-ul din certificatul meu de inregistrare si ulterior cand obtin CIF-ul (pentru TVA intracomunitar) sa facturez cu acesta? Sau trebuie sa apara in contract deja CIF-ul, pe care inca nu il am (risc sa pierd clientul)?
Ultima modificare: Marți, 20 Iunie 2023
Marisenta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 18:05, 20 Iunie 2023
se poate semna contractul cu CUI-ul actual fara probleme.
Important e factura si declaratia recapitulativa 390 sa fie pe codul special pt op intracomunitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Roi? AnneMarie31 AnneMarie31 Buna ziua eu, ca traducator autorizat si PFA, pentru a emite facturi clientilor din strainatate (din UE) trebuie sau nu sa ma inscriu in Registrul ... (vezi toată discuția)
Este necesară declaratia 390 dacă am primit plăți intracomunitare? Petrovic Petrovic Știu că 390 e necesară pentru lunile în care am făcut achiziții intracomunitare. Dacă am primit plată de la client din UE, sunt obligat să fac ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva completare si depunere declaratie anaf 390 vies valicos valicos Buna ziua, Am o nelamurire referitoare la depunerea declaratiei ANAF 390 VIES: \"Declaraţie recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările ... (vezi toată discuția)