avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara!Am o intrebare despre impartirea averii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara!Am o intrebare despre impartirea averii catre copii ...

Buna seara!Am o intrebare despre impartirea averii catre copii cand parintii sunt inca in viata.
Avem situatia urmatoare :Parintii sunt in viata .Doar unul dintre copii poate avea grija de ei la batranetesi acela vrea mai mult din avere.Celalalt este de acord ca totul sau un sfert din partea lui sa fie " cedat " catre celalalt cu conditia sa aiba grija de ambii parinti pana la moartea lor.Ce act se poate intocmi ?!Multumesc anticipat !!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:11, 26 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa semneze parintii cu acel copil un contract de intretinere , sa le asigure intretinere in schimbul a jumatate din casa. Cealalta jumatate va intra in masa succesorala si se va imparti intre copii in mod egal.
Ce trebuie sa stiti dvs e ca parintii nu sunt obligati sa lase mostenirea ceva asa ca poate sa nu va lase nimic sa ii dea de acum copilului care ii va ingriji.
Am inteles..Daca parintii vor sa dea de acum ,sa spunem un sfert din valoarea de acum a casei (cel cu intretinerea vrea sa aduca imbunatatiri casei ), copilului care nu va intretine parintii , se poate face o evaluare a casei acum si eventual cel care ramane cu casa trebuie sa ii plateasca acel sfert , trebuie scris in acelasi contract de intretinere sau trebuie facut alt act special ? Acele imbunatatiri facute vor trebuie scoase din masa succesorala daca se asteapta moartea celui de-al doile parinte si va fi greu .De aceea trebuie impartita casa , acum cand ambii parinti sunt in viata iar imbunatatirile vor fplatite doar de cel care va intretine parintii.

gi-jane2 a scris:

Sa semneze parintii cu acel copil un contract de intretinere , sa le asigure intretinere in schimbul a jumatate din casa. Cealalta jumatate va intra in masa succesorala si se va imparti intre copii in mod egal.
Ce trebuie sa stiti dvs e ca parintii nu sunt obligati sa lase mostenirea ceva asa ca poate sa nu va lase nimic sa ii dea de acum copilului care ii va ingriji.

daca vor parintii , sa dea ceva bani si copilui care nu ii intretine si sa faca contract de intretinere cu cel care ii va intretine.
In masa succesorala nu mai intra nimic ca nu va mai avea ce.
repet, copilul sau copiilor nu li se cuvine nimic, deci parintii sau fratele nu sunt obligati sa despagubesca celalalt copil , respecvtiv frate.
Ultima modificare: Luni, 26 Iunie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act notarial : parintii in viata cu 2 copii au considerat ca ... florinm58 florinm58 Act notarial : Parintii in viata cu 2 copii au considerat ca tot ce au ei ,apartament cu bunurile ce se afla in casa sa le lase dupa deces unuia dintre cei 2 ... (vezi toată discuția)
Mostenire marsel_87 marsel_87 Buna seara! Voi expune pe scurt situatia din familie si am dori sa stim ce pozitie sa luam in speta mai jos mentionata: Sunem 4 frati, tata a murit acum 20 de ... (vezi toată discuția)
Acceptare succesiune - fara dezbaterea succesiunii catalina2019 catalina2019 un parinte decedat acum 10 ani, in urma cu 7 ani s-a facut acceptarea succesiunii pentru un apartament cumparat de ambii parinti, succesiunea facandu-se doar ... (vezi toată discuția)