avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, sunt o mama divortata cu un copil minor de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, sunt o mama divortata cu un copil minor de 10 ani, fostul ...

Buna ziua , sunt o mama divortata cu un copil minor de 10 ani,fostul meu sot primeste alocatie in Austria, unde lucreaza, dar si-o isuseste el( mentionez ca minorul este in itretinerea mea) . Va rog sa ma sfatuiti ce pasi trebuie sa urmez, ca copilul meu sa beneficieze de acei bani , multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:24, 24 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți recupera legal alocația copilului plătită de statul austriac, dar nu prea aveți cum acționa din România, ci trebuie să faceți reclamație, sau plângere penală la autoritățile statului austriac.

Autoritățile din România nu prea au competență să acționeze în Austria, deoarece este un drept acordat de statul austriac.

În Austria legile privind drepturile copilului privind alocația sunt foarte dure, și soțul dvs poate face pușcărie acolo, dacă nu virează alocația către copil, indiferent în ce țară locuiește copilul.

Dacă nu cunoașteți limba germană și nu vă puteți descurca singură, este necesar să angajați un avocat din Austria specializat pe domeniul minori și familie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iunie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara, tatal cetatean austriac Madalina3 Madalina3 Buna ziua! As dori cateva sfaturi,raspunsuri daca se poate.Am avut o relatie cu un cetatean austriac relatie din care a rezultat un baietel,care are varsta de ... (vezi toată discuția)
Alocatiile de stat claumona70 claumona70 Buna seara.Sunt casatorita cu un cetatean Austriac de origine romana din 2001.In urma casatoriei au rezultat 2 copii nascuti in Austria.Conform legislatiei ... (vezi toată discuția)
Bună ziua numele meu este bliahu ioan in calitate de tata legitim ... Bliahu I Bliahu I Bună ziua numele meu este Bliahu Ioan in calitate de tata legitim a doi copii minori,dintr o relație de concubinaj cu mama acestora de cetățenie ... (vezi toată discuția)