avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Certificate false
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Certificate false

Salutare. O ruda de a mea din tara a contrafacut mai multe Certificate de Nastere la cererea unor persoane contra unor sume de bani si i lea predat respectivilor ( nestiind la ce folosesc).
In urma cu aproximativ o luna a fost prins de Politia Romana.Ce ar putea sa pateasca legal? el nu avea cazier de nici un fel. L-as fi intrebat eu dar situatia dintre familiile noastre este cam tensionata , dar totusi ma intereseaza ce ar fi putut sa pateasca. cu stima , Iulian.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:39, 27 Ianuarie 2010
Este pasibil de pedeapsa cu inchisoarea pt infractiuni de fals.
si ce pedeapsa ar fi putut primii? tinand cont ca e prima data cand are probleme cu legea
In ce fel au fost contrafacute certificatele ? Le-a schimbat datele ? Oricum sunt infractiuni de fals si ele se pedepsesc cu inchisoarea.Daca acele acte au fost folosite la savarsirea altor infractiuni situatia se complica. Nu poate sa sustina ca nu stia, mai ales ca a incasat niste bani.Este necesar si urgent angajarea unui avocat.
Depinde de care infractiune este vorba, cum o incadreaza organele de cercetare, sau cum a savarsit-o, se poate incadra la una din mai multe infractiuni de fals, sau chiar la concurs de infractiuni ( si cu uz de fals, daca nu e fals sub semnatura privata).
Pedeapsa prevazuta de lege pt falsuri in inscrisuri porneste de la 3 luni la 3 ani ( la unele este prevazuta pedeapsa alternativa a amenzii).
Dupa cum spuneti ca s-a intamplat de mai multe ori inseamna ca infractiunea avea caracter continuat, si asta agraveaza pedeapsa.
Dar neavand antecedente poate spera la o pedeapsa mai apropiata de minim, poate chiar cu suspendare.
Totul depinde de incadrarea faptei.
Nu a modificat certificatele . Le-a facut de la 0. Nu a fost in forma continuata , numai ca ia dat mai multe bucati , dar o singura data ,apoi nu s-au mai vazut si nici nu au mai tinut legatura.

Alte discuții în legătură

Ce pedeapsa pot lua pt fals si uz de fals cyopy2000 cyopy2000 am lucrat intr-o firma de distributie dar nu eram platitcineva m-a invatat sa fec facturi pe citiva clienti nu am mai putut pune banii la loc si suntnchemat la ... (vezi toată discuția)
Falsificare semnatura Medu Medu Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi. Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! nic1 nic1 in anul ianuarie 2007 am plecat in italia lasand copilul minor la parintii mei,de sot fiind despartita in fapt.alocatia de stat era pe numele meu,al sotiei.din ... (vezi toată discuția)