avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Certificate false
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Certificate false

Salutare. O ruda de a mea din tara a contrafacut mai multe Certificate de Nastere la cererea unor persoane contra unor sume de bani si i lea predat respectivilor ( nestiind la ce folosesc).
In urma cu aproximativ o luna a fost prins de Politia Romana.Ce ar putea sa pateasca legal? el nu avea cazier de nici un fel. L-as fi intrebat eu dar situatia dintre familiile noastre este cam tensionata , dar totusi ma intereseaza ce ar fi putut sa pateasca. cu stima , Iulian.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:39, 27 Ianuarie 2010
Mai multe bucati inseamna forma continuata sau chiar concurs de infractiuni - depinde.
Faptuitorul lucreaza la Starea civila?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Este vorba despre mai multe infractiuni de "fals material in inscrisuri oficiale"prev.de art.288 al.1 c.pen,,sanctionabila cu inchisoarea de la 3 luni la 3 ani si "fals privind identitatea"prev.de art.293 c.pen.si sanctionabila cu aceiasi pedeapsa(3 luni la 3 ani).
La acestea se va face aplicarea disp.art.33 lit. a c.pen ,iar judecatorul va aplica si disp.art.34 c.pen,in sensul ca poate aplica si un spor de pedeapsa de pana la 5 ani,data fiind multitudinea de fapte
Faptuitorul nu lucreaza la starea civila. Faptul ca este la prima abatere legala de orice fel nu i va inlesnii pedeapsa?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
Iuly99, utilizator
Faptul ca se afla la prima fapta ,comportarea sa(daca este sincer si recunoaste fapta la cerecetari si in instanta) pot constitui circusmatante atenuante care sunt avute in vedere la dosarea pedepsei.
Deci nu va primi pedeapsa minima,pentru ca din cate am inteles sunt foarte multe infractiuni.
Totul depinde comportarea sa,de probatoriile administrate de circumstantele personale,dar in primul rand de apreiceierea magistratilor care ii vor aplica pedeapsa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pedeapsa pot lua pt fals si uz de fals cyopy2000 cyopy2000 am lucrat intr-o firma de distributie dar nu eram platitcineva m-a invatat sa fec facturi pe citiva clienti nu am mai putut pune banii la loc si suntnchemat la ... (vezi toată discuția)
Falsificare semnatura Medu Medu Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi. Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! nic1 nic1 in anul ianuarie 2007 am plecat in italia lasand copilul minor la parintii mei,de sot fiind despartita in fapt.alocatia de stat era pe numele meu,al sotiei.din ... (vezi toată discuția)