avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce pedeapsa pot lua pt fals si uz de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce pedeapsa pot lua pt fals si uz de fals

am lucrat intr-o firma de distributie dar nu eram platitcineva m-a invatat sa fec facturi pe citiva clienti nu am mai putut pune banii la loc si suntnchemat la politie ce mi se poate intimpla/?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 20:35, 2 Februarie 2010
Pentru falsul material in inscrisuri sub semnatura privata prev de art 290 Cod penal pedeapsa de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda
Pentru uzul de fals prev de art 291 Cod penal ,pedeapsa este de la 3 luni la 3 ani cand inscrisul este oficial si cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda cand inscrisul este sub semnatura privata
Daca exista prejudiciu material situatia este mai delicata .
In raport de acei ''cativa clienti'' si valoarea prejudiciului,pentru competenta solutionare este de preferat sa angajati aparator
Succes
Din relatarile dvs.rezulta ca ati savarsit doua infractiuni;
1.fals intelectual,prev.de art.289 c.pen si sanctionabila cu inchisoarea de la 5 luni la 5 ani
2.uz de fals,pre.de art.291 c.pen si sanctionabila cu pedeapsa cu inchisoarea de la 3 luni la 3 ani,cu aplicarea disp.art.41 al.2 c.pen(infractiune continuata)

Cu privire la sanctiunea ce va va fi aplicata,aceasta depinde de probatoriile administrate in cauza ,de circumstantele dvs personale,de atitudinea pe care o veti adopta in timpul urmaririi penale si a cercetarii judecatoresti,de o serie intreaga de alti factori.
Va sfatuiesc sa aveti o atitudine formal cooperanta in timpul urmririi penale si a cercetarii judecatoresti si sa angajati un avocat care sa va ajute sa obtineti o sanctiune cat mai blanda,eventual cu suspendarea executarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamant pentru fond (uz de fals) vivi_sil vivi_sil va salut cu respect ami puteti spune si mie ce inseamna HOTARARE CARE SA TINA LOC DE ACT AUTENTIC SI CARE AR FI PEDEASA SAU AMENDA PENTRU UZ DE FALS ... (vezi toată discuția)
Fals sau uz de fals maiami maiami care incadrare este mai grea , fals in inscrisuri sau uz de fals. (vezi toată discuția)
Falsificare semnatura Medu Medu Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi. Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)