proprietarul fondului care este lipsit de acces la calea publica are dreptul sa I se permita trecerea pe fondul vecinului sau pentru exploatarea fonului propriu.
Potrivit art. 617 Cod Civil,proprietarul fondului care este lipsit de acces la calea publica are dreptul sa I se permita trecerea pe fondul vecinului sau pentru exploatarea fonului propriu.
Trecerea nu se poate efectua in orice conditii, legiuitorul impunand anumite limite de respectat,respectiv :
treceerea trebuie sa se faca in conditii care sa aduca o minima stanjenire exercitarii dreptului de proprietate al vecinului dumnevoastra.
In situatia in care mai multe fonduri invecinate au acces la drumul public, trecerea se va face pe fondul caruia I s-ar aduce cele mai putine prejudicii.
In speta dv cand amiabil nu puteti solutiona,puteti solicita instantei de judecata sa stabileasca intinderea si modul de exercitare a dreptului dumneavoastra de trecere.
Succes !
Nu doar atat. Dupa ce veti obtine servitutea, veti fi responsabil de toate actiunile si cheltuielile necesare pentru intretinerea si pastrarea in functiune. De asemenea instanta poate sa va oblige sa-l despagubiti pe proprietar. Servitutea este obligatorie dar nu este gratuita
~ final discuție ~