avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Contorul de apa nu arata o cifra exacta pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Contorul de apa nu arata o cifra exacta pe pozitia ...

Buna ziua. Contorul de apa nu arata o cifra exacta pe pozitia zecilor de mii, miilor si a sutelor, adica rotita este intre doua cifre. La mii este intre 0 si 1, la sute intre 7 si 8, si avem discutii cu Administratia care este citirea corecta acestui apometru. Stie cineva care este modul corect pentru citire? Multumesc! As pune si o fotografie a apometrului, dar nu stiu cum.
Ultima modificare: Luni, 26 Iunie 2023
liana_t, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
se ia in considerare cifra cea mai mica. administratia suspecteaza ca instrumentul nu merge? daca nu va intelegeti cumparati-va un contor cu afisare digitala.
In prezentarea dv este ceva neclar deoarece rotita care indica mii mc putea sa fie catre valoarea 1 in conditiile in care rotita sute mc depasea valoarea 9

adriandimitriu a scris:

cumparati-va un contor cu afisare digitala.

De regula in asociatiile de proprietari pentru a indeparta suspiciuni,dispute, toate apometrele individuale se instaleaza aceiasi marca si caracteristici tehnice
Sunt numeroase situatiile cand proprietarii isi instaleaza alte modele cu caracteristici tehnice diferite fata de apometrele deja instalate inclusiv din cele tehnologie noua cu citire la distanta -dar care nu sunt luate in calcul si proprietarului i se calculeaza consumul in sistem pausal
Cifra unutatilor este 5, cifra zecilor este 4, cifra sutelor este 7 spre 8, mai aproape de 8, cifra miilor este intre 0 si 1 la mijloc iar cifra zecilor de mii este tot intre 0 si 1 la mijloc.

ynocentta a scris:

In prezentarea dv este ceva neclar deoarece rotita care indica mii mc putea sa fie catre valoarea 1 in conditiile in care rotita sute mc depasea valoarea 9

Aveți consumați 745 metri cubi de apa.
Nu aveți de ce să aveți discuții cu administrația, din moment ce creșterea indecsilor se urmărește lunar. Nu puteți sări dintr-o data la 1745 și să nu se vadă în consumul indicat de apometrul general.
Ultima modificare: Luni, 26 Iunie 2023
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

Citire contor apa Robby_na Robby_na buna ziua! as vrea sa stiu, explicit, cum se citeste contoarul la apa ( apometru 5 cifre, ex. 00789), pentru a evita discutiile in contradictoriu cu alte ... (vezi toată discuția)
Cum se citeste corect un apometru? cristianapopa cristianapopa buna ziua! am o mare dilema ! cum se citeste corect un apometru?dc stie cineva cum il rog f.frumos sa-mi dea un raspuns ,si apoi o sa-i trimit toate datele ... (vezi toată discuția)
Citire contor individual de gaze alina_25 alina_25 O cunostiinta de are contor individual gaze naturlae doreste sa stie ce consum are cum se calculeaza consum dar nu stie care cifre sunt care ... (vezi toată discuția)