avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Comanda online achitata prin OP
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Comanda online achitata prin OP

Bună ziua!
Am plasat pe eMAG o comandă săptămâna trecută, am achitat-o prin OP deoarece am dorit să o achit prin firmă. Vineri mi s-a spus ca pot sa merg sa ridic comanda iar ajunsă în showroom mi s-a comunicat faptul ca nu mi se poată da comanda deoarece încă nu se vede in sistema plata.

Am revenit ieri după ce mi s-a comunicat iar in scris ca plata este vizibila in sistem, iar pe contul de eMAG apare ca fiind achitata. Când m-am dus in showroom, aceeași poveste ca plata nu e in sistem. Le-am arătat clar ca mie îmi apare achitata pe aplicație și ce au zis colegii, și au ridicat din umeri ca ulterior sa îmi spună foarte lejer ca au făcut colegii “o mini ilegalitate” marcând proforma ca achitata in sistem pentru a îmi putea da comanda chiar dacă banii intraseră, dar deși au făcut acest lucru, sistemul nu le permite, plata nefiind vizibila.

Am depus plângeri la ANPC si ODS și intenționez sa acționez in instanța, însă as vrea sa știu dacă am legi pe care îmi pot întemeia plangerea și șanse de câștig.

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 29 Iunie 2023
Elena Andreea, administrator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:49, 2 Iulie 2023
mai intai trebuie sa va hotarati ce vreti sa cereti si apoi sa vedeti pe ce va puteti intemeia.
Buna seara,
Reclamația la OPC este nefondata, întrucât, așa cum spuneți ați ales să achiziționați produsul pe firma. In mod normal, ar fi trebuit să primiți prin email sau de pe platforma eMag, factura și chitanța. Daca le aveți, mergeți cu ele in showroom, le arătati documentele și le solicitați să vă dea produsul. Daca și atunci refuza, luați legătura cu un avocat care sa le transmită o notificare in sensul eliberării produsului in termen de 24 de ore de la primirea notificării și punere în intarziere. Daca refuza in continuare, aveți posibilitatea să acționați în instanță cu solicitarea de daune pentru nelivrarea produsului, daca acest fapt v-a cauzat un prejudiciu pentru societate.
Succes și numai de bine!
chitanta nu poate primi, fiindca a achitat cu ordin de plata. singura dovada a primirii platii de catre furnizor este in acest caz extrasul de cont
Livius Laslau a scris:
... In mod normal, ar fi trebuit să primiți prin email sau de pe platforma eMag, factura și chitanța....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Shoping internet d.flory d.flory Validitate confirmare comanda internet... Am facut astazi o comanda catre un anumit site de comert electronic,am facut comanda ,m-am inregistrat conform ... (vezi toată discuția)
Magazin on-line refuza livrarea produsului yoshy262 yoshy262 Buna ziua. As dori un sfat din partea cuiva avizat. Am sa incerc sa fiu cat se poate de scurt. 1 - S-a plasat o comanda on-line la un magazin. 2 - S-a ... (vezi toată discuția)
Comert on line Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Cum se poate inregistra in contabilitate un produs vandut on line,trimis prin curier sau serviciu de curierat? Produsul sa il expediez cu o factura proforma ... (vezi toată discuția)