avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aviz racordare la retea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aviz racordare la retea

Buna ziua,
Am in lucru un PUZ pentru un teren care mai multe loturi de case. Intrarea pe teren e la nr 1 , strada este in pantă (eu fiind cu terenul in partea de jos) .Mi se refuză avizul pe motiv că nu e presiune la apă si că racordarea va micsora si mai mult presiunea. Mi se propune alimentarea de pe o stradă aflată la 200 m, bineinteles, pe cheltuiala mea.

Ce pot face în aceasta situatie? Mentionez că pe stradă, fiind mai lungă, există autorizatii emise pentru case in lucru.

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 29 Iunie 2023
Elena Andreea, administrator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:43, 2 Iulie 2023
avizul este tehnic, nu legal. il puteti contracara cu o expertiza tehnica, insa trebuie sa verificati daca nu cumva veti cheltui mai mult. s-ar putea ca expertiza sa nu va fie favorabila, chiar daca o platiti dvs.
Expertiză ? Să demonstrez ce?Nu e datoria lor de vreme ce au retea de apă pe toată strada să imi dea,avizul si nu e dreptul meu să mă racordez? Ce vină am eu ca ei au lucrat prost?

adriandimitriu a scris:

avizul este tehnic, nu legal. il puteti contracara cu o expertiza tehnica, insa trebuie sa verificati daca nu cumva veti cheltui mai mult. s-ar putea ca expertiza sa nu va fie favorabila, chiar daca o platiti dvs.

aveti dreptul sa va racordati, dar nu oriunde si oricum. inteleg ca este vorba de o suma de imobile, deci bransamentul trebuie sa asigure un debit important.
insa discutia e sterila fara documente si inspectia starii de fapt. angajati un consultant sa analizeze si sa va sustina, daca e cazul, punctul de vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransare retea apa clejutza clejutza Buna ziua! Pe strada pe care am achizitionat un teren in vederea constructiei unei case, vecinii nu sunt de acord sa ma bransez la reteaua de apa de pe ... (vezi toată discuția)
Racordare apa si canalizare obligatorie? buna ziua, sunt in procesul ... GabrielNicolae GabrielNicolae Racordare apa SI canalizare obligatorie? Buna ziua, Sunt in procesul constructiei casei. Incerc sa ma racordez la apa, dar cei de la compania de apa imi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. În august 2020 am cumpărat jumătate de duplex ... PruneanDaniel PruneanDaniel Bună ziua. În august 2020 am cumpărat jumătate de duplex de la un dezvoltator doar cu branșament la energie electrică. Dezvoltatorul a cumpărat terenul ... (vezi toată discuția)