avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj din concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj din concubinaj

Intrebarea mea este urmatoarea:tatal meu,traieste in concubinaj de ~ 8 ani .Are o casa cumparata cand era vaduv(si-n actul de vanzare-cumparare este specificat);are un cont bancar activ,si din pacate mai are foarte putin de trait.In acest caz concubina beneficiaza de ceva din succesiune?
Cel mai recent răspuns: dorintanase2005 , utilizator 09:43, 28 Ianuarie 2010
Concubina , nu.
buna ziua!
nu ca mostenitoare legala.
ar putea ca mostenitoare testamentara, dc tatal i-a facut vreun testament.
Legal nu, pentru ca sunt bunuri dobandite inainte de a fi in concubinaj si mai ales daca sunt pe numele lui.Dar mai bine cere parerea unui avocat
Si ar mai putea, pe baza probelor administrate de ea, sa invoce restituirea sumelor aduse ca aport in patrimoniul concubinului, fie invocind imbogatirea fara just temei (daca nu a decazut din drept/ 2 ani), fie plata unor lucruri nedatorate etc.
Dar in niciun caz nu are drept de mostenire legal, ci asa cum au aratat distinsele colege, numai un eventual drept testamentar despre care sa nu stiti.
Sa nu aveti surpriza ca sunt si casatoriti!:D
imobilul si celelalte bunuri sunt bunuri proprii ale tatalui dvs .
intrucat concubinajul nu este reglementat in romania, concubina tatalui dvs nu va avea vocatie succesorala la succesiunea dansului .
cu exceptia situatiei in care acesta instituie un testament in favoarea doamnei sau un alt fel de astfel de act .

Alte discuții în legătură

Divort alexandra88 alexandra88 traiesc cu cineva in concubinaj de 10 ani,vreau sa stiu dc legal am dreptul la bunuri dupa moartea lui? (vezi toată discuția)
Concubinaj mostenire maryl_328 maryl_328 am 66 ani si am trait in concubinaj 30 ani cu un domn care in 2008 a decedat ,in urma concubinajului a rezultat un copil care acum este major,defunctul nu a ... (vezi toată discuția)
Amanarea dobandirii mostenirii JohnnyBRB JohnnyBRB Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat: X (tatal) are un copil (in varsta de 9 ani) din afara casatoriei care este incredintat de instanta mamei ... (vezi toată discuția)