avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de locatari

Buna ziua,
Va rog recomandare pentru urmatoarea situatie...
Asociatie de proprietari care nu are contracte individuale pentru energia electrica. Exista un panou central la parterul blocului. In fiecare apartament exista un contor, pe care fiecare locatar trebuie sa-l citeasca lunar dar nu toata lumea declara indexul. Asociatia a montat pe partea comuna un al doilea contor care are citirea diferita fata de cele instalate in fiecare apartament. Ce se poate face? Sunt legale aceste contoare noi montate? Nu s-a oferit nici un fel de documentatie la ele.
Cel mai recent răspuns: Axa04 , utilizator 18:35, 19 Iulie 2023
Ceva e greșit acolo, proprietarii nu au contract direct cu furnizorul de energie electrica ? Adică furnizorul are contract doar cu asociatia ?

Da, e un caz pe care nu l-am mai întâlnit.
Proprietarii nu au contract direct. Exista un singur panou/contor la parterul blocului. Lunar proprietarii trebuie sa predea indexul (sau cel putin ar trebui). Cu toate ca exista contoare montate in fiecare imobil, asociatia refuza a lua indexul de pe acelea, Se vor folosi doar cele nou montate pentru fiecare imobil in parte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul asta faceti dv cerere catre Enel distributie ori Muntenia ori Dobrogea ori Banat ca vi s-a parut ca va intrebam cu rautate unde locutiti si nu ati raspuns.
Nu ati raspuns asa ca verificati dv in ce zona sunteti nu dupa ce ati invatat la geografie ci dupa cum spune Enel distributie.
De ex Ialomita e in la Enel Dobrogea desi ar fi fost in Muntenia geografic dar asa au impartit ei.
Va faceti un cont pe site apoi racordarea la retea apoi cerere noua apoi bransament nou.
Atasati ce scrie in cerere tot online adica Ci si act de proprietate si de preferat cadastru cu coordonate stereo 70.
Daca nu aveti cadastru cu coordonate stereo 70 o sa va ceara completare cu schita plan de amplasament adica tot coordonate stereo 70 din satelit doar ca nu e cadastru adica nu il duce cel ce il.face la OCPI.
Daca convingeti asociatia si restul locatarilor sa faca la fel aveti costuri mai mici individuale.
Daca nu platiti ce va apare in ATR adica aviz tehnic de racordare.
Ca sa va emita ATR o sa va emita factura de 70lei plus tva
[ link extern ]

Dar degeba faceti daca asociatia nu va va da voie acord sa faceti lucrari pe scara blocului.
Sa trageti fire sa va puneti o cutie unde va oune contorul.
Asa daca faceti cu totii se pune FDCP firida distributie control palier prevazuta pentru x nr contoare = nr contoare apartamente plus asociatiei si veti avea costuri mult dar mult mai mici.
In plus asta trebuia facut de mult de asociatia de proprietari.

Unii bransamente noi de 600 kw sa punem statii de incarcare autoturisme electrice si dv nu aveti nici macar contor pe partile comune adica qr trebui sa schimbati pe cei care sunt in conducerea asociatiei pentru lipsa de dezinteres.
Pe scurt cu 70 lei plus tva fiecare afla cat il va costa sa fie separat.
Apoi dupa ce emit ei un ATR mai pe langa costurile prevazute acolo sa va faceti in casa instalatia cu o firma autorizata ANRE sau daca e facuta sa isi asume o firma autorizata ANRE ca instalatia e conforma cu standardele si normativele actuale (de exemplu printre multe altele ca aveti siguranta diferentiala si impamantare si cablurile corespund si au fost supuse masuratorilor.... e un intreg cuprins =OPIS dosar interior pe site ) si sa certifice asta prin depunerea unui dosar al instalatiei de utilizare care costa mediu cam 1500 lei.
Ultima modificare: Joi, 6 Iulie 2023
w_v_w_v, utilizator
Proprietarii nu au contract direct. Exista un singur contract. Locatarii dau sau cel putin asa ar trebui, in fiecare luna indexul. Fiecare plateste lunar in cadrul intretinerii lunare cat a declarat/consumat.

latka a scris:

Ceva e greșit acolo, proprietarii nu au contract direct cu furnizorul de energie electrica ? Adică furnizorul are contract doar cu asociatia ?

Da, e un caz pe care nu l-am mai întâlnit.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare de contract de curent (contor care nu are sigiliu si este neconform) AlinaDana28 AlinaDana28 Buna ziua! Am cumparat un apartament cu 2 camere, intr-un bloc de 30 de apartamente, bloc care a functionat in trecut ca hotel. Avem mare problema cu ... (vezi toată discuția)
Racordare enel - imobil nou bogda91 bogda91 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o situatie: la cumpararea unui apartament intr-un imobil nou, in contractul de vanzare - cumparare, autentificat la notar, ... (vezi toată discuția)
Diferenta contor, buna ziua, la factura de apa mi se adauga lunar ... genigeni genigeni diferenta contor, Buna ziua, la factura de apa mi se adauga lunar diferenta de contor desi am apometru in apartament...ex.luna asta 1 metru la care se adauga ... (vezi toată discuția)