avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distrugere - taiat cauciucuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distrugere - taiat cauciucuri


Un cretin mi-a taiat cauciucurile, am depus plangere (am martori) si am primit un tel de la politie in care un ofiter imi spunea ca individul nu recunoaste.

Astazi am fost la politie si am vb cu ofiterul ce instrumenteaza cazul si acesta mi a comunicat ca acuzatul ar fi deacord sa cumpere cauciucuri "exact asa cum erau"
nu inteleg daca se refera la gradul de uzura sau la marca cauciucurilor insa eu nu sunt deacord sa accept cauciucuri second hand de calitate indoielnica si as dori sa stiu ,daca refuz ,ce implicare poate avea in rezultatul anchetei?

ma pune pe mine intr o lumina negativa? in ideea ca as cauta castiguri necuvenite etc.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: valyd11 , utilizator 22:03, 14 Septembrie 2011
Nu va poate obliga nimeni sa acceptati asa ceva.Mai ales poltia.E bine ca aveti martori. Asta inseamna ca individul a recunoscut, daca e de acord sa va cumpere altele. Solicitati politistului sa-i ia declaratia ca e de acord sa va cumpere altele si pe urma...mai vedeti !
Sustin opinia de mai sus. Fara sa spuneti daca acceptati sau nu, solicitati ca "oferta" sa fie consemnata intr-o declaratie data in fata politistului. Va va folosi ca recunoastere a faptei si nu va obliga cu nimic.
Trebuie sa va dea cauciucuri in aceeasi stare precum cele pe care le-a taiat.
Poate sa va dea si cauciucuri noi.Nu este ilegal.
Nu sunteti obligat sa acceptati nimic ce nu va convine dar daca nu o veti rezolva amiabil pierdeti timp.
Puteti sa solicitati continuarea anchetei penale si dupa recuperarea prejudiciului.
Insa ar trebui sa gasiti o cale de rezolvare care sa va ajute.
Nu se va face expertiza ca sa se stabileasca valoarea cauciucurilor, uzura,etc.
Ar fi de preferat sa va intelegeti cu faptasul si sa va recuperati paguba. Daca lasati sa curga actiunea penala nu faceti decat sa treaca timpul in detrimentul dvs. Nimeni insa nu va poate obliga la o intelegere pe care nu o agreati.
In cazul infractiunii de distrugere, prejudiciul trebuie sa fie unul insemnat , nu unul derizoriu , cum e cel in cazul de fata .
(sigur exista o paguba realizata , constituita din prejudiciul efectiv cauzata si beneficiul nerealizat , privarea de a folosi autovehiculul propriu )
Insa , soltutie poate fi una de aplicarea a unei amenzi administrative de catre procuror.Important pentru dumneavoastra e sa va fie raparata paguba produsa prin aceasta fapta antisociala.

Alte discuții în legătură

Agresiune versus neputinta!!!!!!!!!!!!! carmen b. carmen b. intrebarea mea in momentul de fata va deveni povestea mea....revin pentru a nu stiu cata oara...sunt hartuita de fostul sot(divortata de 3 ani)in urma cu doi ... (vezi toată discuția)
Distrugere auto camelia_cazan77 camelia_cazan77 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: sotul meu a plecat la tara, la mama mea, in urma cu cateva zile, mai exact ... (vezi toată discuția)
Adresare instanta de judecata GMN GMN Buna ziua. Am ajuns in situatia in care trebuie sa ma adresez unei instante de judecata ca reclamant intr-un dosar de distrugere din culpa. Am depus plangere ... (vezi toată discuția)