avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Distrugere auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Distrugere auto

Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie: sotul meu a plecat la tara, la mama mea, in urma cu cateva zile, mai exact duminica. Peste noapte, a lasat masina in fata portii casei. Dimineata, l-a chemat repede vecinul de vis-a-vis sa-i arate ca are cauciucurile masinii taiate cu cutitul. Sotul meu, a constatat ca toate cele patru cauciucuri fusesera distruse si, imediat a banuit ca ar fi vorba de un vecin care nu are nici o ocupatie si in ultima vreme nu mai vorbea nici cu mama, pentru ca,intr-o zi, in lipsa ei, mama l-a gasit in curte si l-a luat la rost intrebandu-l ce cauta in curtea ei daca a vazut ca ea nu este acasa. Ulterior, vacinii i-au comunicat mamei ca nu este prima oara cand el intra in curte in lipsa ei.
Asadar, acest om, intrebat fiind de sotul meu, daca "a avut vreo intalnire cu masina" noastra in acea noapte, i-a raspuns ca nu el a taiat cauciucurile si, oricum, sotul meu nu are martori. Bineinteles ca a fost facuta plangere la politia din comuna respectiva, care politie a si venit la fata locului sa constate fapta, insa cel care a savarsit aceasta fapta nu a recunoscut nimic in fata politistilor.
Va rog, in aceste conditii sa imi spuneti care sunt demersurile legale de facut pentru ca la inceputul acestui an am mai trecut printr-o situatie similara cand un fost puscarias mi-a spart geamurile masinii, ziua in amiaza mare, in centrul orasului si, desi s-a inceput o ancheta, pana in prezent nu am ramas decat cu paguba. Va rog sa ma intelegeti ca ne-am saturat sa fim umiliti de toate scursurile societatii in tara in care muncim si ne platim toate contributiile la stat numai ca acesti paria sa aiba bani pentru ajutorul social pe care il investesc in alcool care le da curajul sa distruga bunurile pentru care platim rate la banci.
Multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 08:23, 9 Septembrie 2010
singura solutie..faceti full CASCO.. asa veti fi despagubita..in privinta pers respective cata vreme nu aveti cum sa dovediti ca el este faptasul nu avetic e sa i faceti
ati facut tot ce era necesar. Eventual, puteti face o plangere penala pentru distrugere la prim-procurorul parchetului pe raza caruia s-a savarsit fapta. Plangerea oricum va fi trimisa politistului, insa se poate presupune ca procurorul va supraveghea activitatea acestuia. Mai mult nu puteti face. Succes!
Simplul fapt ca ati formulat plangere penala nu este suficient daca nu pot fi administrate si probe in dovedirea vinovatiei persoanei pe care o suspicionati.
Se pare ca singura solutie este cea care v-a fost facuta cunoscuta de respectabilul dn.avocat
....continuare....
Astazi a fost sotul meu ca sa ia masina de la tara si...surpriza...incuietorile de la portiere si de la portbagaj erau fortate cu surubelnita, iar una nu mai functioneaza deloc.....traim in tara lui papura voda....
Sotul meu s-a oprit din nou la politie si a facut o adoua reclamatie, referitoare la portiere si, tocmai a aflat ca respectivul nici macar nu s-a obosit sa mearga la politie pentru declaratii desi a fost citat; ce se poate intelege de aici???
Inainte de a schimba rotile la masina sotul meu a facut poze la cauciucuri si la incuietorile de la portiere. Pot acestea sa constituie probe in instanta? Cine poate cere amprentare, pentru ca la portiere, cu siguranta se pot gasi amprentele faptasului?
Multumesc inca o data!
Fotografiile si amprentarea (ridicarea urmelor papilare)de la fata locului trebuiau efectuate de politistii criminalisti la fata locului, in urma plangerii sotului dvs.
Fotografiile pot constitui probe daca acestea au fost efectuate in prezenta unui /unor martor/martori
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Cauciuc taiat TinnedKitten TinnedKitten Buna ziua. Ce se intampla in cazul in care imi sunt cauciucurile taiate (masina fiind pe locul meu de parcare), dar nu am inregistrare video sau fotografii ... (vezi toată discuția)
Distrugere autoturism art 217 cp Doina2010 Doina2010 Pe 3 oct. 2011, in jurul orei 13.00 am parcat reglementar autoturismul personal pe str. Mr. Alex. Campeanu, in dreptul nr. 1. Pentru ca intre masina mea si ... (vezi toată discuția)
Distrugere - taiat cauciucuri bogdan.bogdan bogdan.bogdan Un cretin mi-a taiat cauciucurile, am depus plangere (am martori) si am primit un tel de la politie in care un ofiter imi spunea ca individul nu ... (vezi toată discuția)