avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
Tatal a decedat, iar copiii vor sa renunte la mostenire in favoarea mamei. Este vreo problema?

Rudele tatalui pot interveni sau influenta in vreun fel acest lucru?

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2023
Elena Andreea, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:46, 4 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este o foarte mare problema. Daca toti copiii renunta, la succesiune, vor veni descendentii de grad urmator. Adica nepotii de la copii. Iar daca acestia sunt minori, va fi necesara incuviintarea instantei de tutela.
Este recomandat ca cel putin 1 copil sa ramana mostenitor impreuna cu mama.
Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2023
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! tatăl meu a decedat în 14 august 2023. singurii ... nimenea nimenea Bună ziua! Tatăl meu a decedat în 14 august 2023. Singurii moștenitori sunt mama și 2 copii. Care este perioada în care putem face succesiunea fara a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! tatăl meu a decedat în 14 august 2023. ca si moștenitori ... nimenea nimenea Bună ziua! Tatăl meu a decedat în 14 august 2023. Ca si moștenitori sunt mama și 2 copii. Am vrea sa demaram succesiunea după decesului tatălui. Ca si ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa tata? buna ziua, tatal meu a decedat in mai ... cristika cristika Succesiunea dupa tata? Buna ziua, Tatal meu a decedat in mai 2021 si ar trebui sa dezbatem pentru a ne incadra in termen cu succesiunea. Singurii mostenitori ... (vezi toată discuția)