avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decont transport ONG
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decont transport ONG

Buna ziua,
As dori unele lamuriri cu privire la decontul ordinului de deplasare intr-un ONG.
Suntem o asociatie CAR Pensionari, entitate non profit, care are deconturi de transport pentru angajati. Uneori, acestea includ diurna si cazare (nu intotdeauna avem documente justificative pentru cazare).

In interes de serviciu, angajatii se deplaseaza in diverse locatii, urmand sa deconteze transportul, decont care se face in baza Hotararii Consiliului Director care prevede 2 lei/km ( nu se deconteaza potrivit legii la consumul mediu calculat sau doar bonul de motorina/benzina, intrucat ei au stabilit acesti 2 lei cuprinzand si uzura pentru masina, acestia deplasandu-se cu masina personala). Mentionez ca nu exista contracte de comodat pentru masinile cu care se fac deplasarile, nu se completeaza foaie de parcurs sau alte formulare, se deconteaza doar in baza ordinului de deplasare si nu se ataseaza documente justificative.

Daca puteti sa-mi spuneti si cum se calculeaza distanta, adica daca pana la o localitate sunt 32 km, pot deconta 64 de km sau mai mult (pentru ca se deplaseaza in interiorul orasului)?
ONG-ul are si venituri din activitati economice ( chirii).


Multumesc frumos.
O zi frumoasa!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iulie 2023
Elena Andreea, administrator
Cel mai recent răspuns: Bibi62 , utilizator 12:40, 5 Iulie 2023
Vedeti HG 714/2018. Sunt pentru sectorul de stat, dar cei din mediul privat aplica aceste prevedri. Calculatea distantei se face cu ajutorul site-lui distante.ro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasari in interes de serviciu cu masina personala-cum se deconteaza? ramo1305 ramo1305 Buna ziua! Apelez la Dvs. toti cei care utilizati forumul Avocatnet.ro pentru a ma ajuta intr-o problema legata de transportul in interes de servici cu ... (vezi toată discuția)
Decontare ordin de delegatie croberta croberta Poate fi decontat un ordin de delegatie cu masina personala daca bonul fiscal de combustibil e datat ulterior efectuarii misiunii ? (vezi toată discuția)
Diurna sau ore suplimentare vivi23ro vivi23ro buna ziua plata diurnei de deplasare inseamna ca sint acoperite toate orele peste program indiferent de numarul lor pe acea zi, sau exista un numar limitat ... (vezi toată discuția)