avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diurna sau ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diurna sau ore suplimentare

buna ziua
plata diurnei de deplasare inseamna ca sint acoperite toate orele peste program indiferent de numarul lor pe acea zi, sau exista un numar limitat de ore?
Cel mai recent răspuns: vivi23ro , utilizator 14:42, 23 Ianuarie 2013
Indemnizatia de deplasare pentru deplasari in Romania este deductibila la calculul profitului impozabil in limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru institutiile publice.
Pentru angajatii institutiileor publice, indemnizatia zilnica de delegare pentru deplasari in Romania este de 13 lei.
Asadar, pentru angajatii celorlalte unitati, nivelul de deductibilitate este de 32,5 lei pentru deplasari in tara daca delegarea este dispusa într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care angajatul îşi are locul permanent de muncă . Fiecare 24 de ore se considera cate o zi de delegare .
Angajatul delegat are dreptul si la plata cheltuielilor de transport , cazare si toate documentele justificative (facturi+ chitante,bonuri benzina, etc) se ataseaza la Ordinul de delegatie .
nu exista ordin scris de delegare... concret programul de lucru este de la 88 la 17 si sotul a ajuns acasa la ora 24, deci 7 ore peste program si peste 400km facuti.. li s a dat doar bani de diurna fara alte decontari
Alte decontari nici nu pot exista ... diurna se acorda pe zi nu pe ore.
multumesc am inteles

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deplasare CrinaV CrinaV Va rog sa-mi spuneti cat este diurna legala deductibila pentru 1 zi de deplasare si cat se poate acorda salariatului pentru 1 noapte de cazare fara documente ... (vezi toată discuția)
Diurna minima? oanita28 oanita28 Buna, As dori sa stiu care este diurna minima pe care un salariat al unei companii private o poate primi pt deplasari in tara. Multumesc! (vezi toată discuția)
Detasare crucy crucy In prezent sunt detasat si am primit suma de un milion la plecare ,iar diurna pe zi mi s-a adus la cunostinta a fi de 1.5 ron . Cum se calculeaza diurna ? (vezi toată discuția)