avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, Urmeaza sa intru in concediu crestere copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, Urmeaza sa intru in concediu crestere copil as vrea ...

Buna ziua,
Urmeaza sa intru in concediu crestere copil as vrea sa stiu va rog daca pt indemnizatie se calculeaza 12 luni sau 24 anterior nasterii copilului ? Eu am lucrate fix 24 de luni.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Crystyana30 , utilizator 06:39, 6 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indemnizatia lunara se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni consecutive/succesive din ultimii 2 ani anterior datei nasterii copilului.

In speta, calculul incepe cu luna nasterii copilului si in sens descrescator se iau in ordine urmatoarele luni in care ati realizat venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit..
Multumesc mult pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație GeorgianaEle GeorgianaEle Buna ziua ! Lucrez din 01.10.2018 .. daca raman insarcinata ma pot incadra pentru indemnizatia de crestere copil ? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Sunt administratorul unei firme, in acelasi timp am datorii ... Romanalx90 Romanalx90 Sunt administratorul unei firme in acceeleasi timp am datorii pe firma pot beneficia de indemnizație creștere copil chiar dacă firma are datorii? (vezi toată discuția)
Trebuie sa fiu angajata pe toată perioada sarcinii? Monica19r Monica19r Buna ziua. In luna noimbrie ar trebui sa nasc. Momentan sunt angajata la o firma din Sibiu și sunt in șomaj tehnic. Nu as vrea sa ma întorc acolo și as ... (vezi toată discuția)