avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salutare, de curând in timpul serviciului, logodnicei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salutare, de curând in timpul serviciului, logodnicei mele ...

Salutare , de curând in timpul serviciului, logodnicei mele i s-a facut o poza la decolteu pe ascuns/fara acordul ei ( făptașul s-a laudat cu asta si i-a arătat si poza ) .
Ce legi sunt încălcate aici si ce măsuri se pot lua ?
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 06:15, 8 Iulie 2023
daca logodnica e de parere ca i-a fost afectata imaginea (dreptul la imagine si viata privata, c civ art 71u.), il poate actiona pe glumet in instanta civila, ca sa ceara daune interese, in valoare de....., cu justificarea sumei pretinse.
Ultima modificare: Joi, 6 Iulie 2023
adriandimitriu, utilizator
E hărțuire morală la locul de muncă și ar trebui să anunțe în scris conducerea. Angajatorul e obligat să ia măsuri - aveți detalii aici:

(...) Legea 167/2020, care se aplică de la începutul acestei săptămâni, stabilește, printre altele, și că, dacă își hărțuiesc moral un coleg, hărțuitorii vor răspunde “disciplinar, în condițiile legii și ale regulamentului intern al angajatorului”, sancționarea disciplinară neînlăturând răspunderea contravențională sau penală a acestora, adică putând fi și amendați.

„Constituie hărțuire morală la locul de muncă orice comportament care, prin caracterul său sistematic, poate aduce atingere demnității, integrității fizice ori mentale a unui angajat sau grup de angajați, punând în pericol munca lor sau degradând climatul de lucru. În înțelesul prezentei legi, stresul și epuizarea fizică intră sub incidența hărțuirii morale la locul de muncă”, apare în textul Legii 167/2020.
www.avocatnet.ro/articol_555...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, ce pot face daca o colega de la serviciu ma jigneste ... Cri2005 Cri2005 Buna ziua ,ce pot face daca o colega de la serviciu ma jigneste ,ma injura ,a sarit la mine ca ma loveste si cu alte colege face acelasi lucru,am vorbit cu ... (vezi toată discuția)
Jignit la locul de munca Madalin196 Madalin196 Jignit la locul de munca.... Buna seara! Am o problema la locul de munca ,șefa mea are covid și în locul ei a lăsat un coleg de munca ,el este tehnician pe ... (vezi toată discuția)