avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua. Am fost intr-o agenție Orange pentru a ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua. Am fost intr-o agenție Orange pentru a achiziționa ...

Buna ziua. Am fost intr-o agenție Orange pentru a achiziționa o cartela sim cu numar si optiune de 5 euro ..am plătit 31 de lei iar in timp ce mergeam spre ușă văd că pe acea cartela scrie "cartelă sim cadou" (care se dau gratuit la abonați) ... mă intorc si solicit bon fiscal...angajata se eschiveaza puțin si-mi spune că nu mi poate elibera pe loc ...abia peste 10-15 min (spera ca eu sa plec)...Am așteptat afară. Între timp a intrat un domn iar cand a iesit l-am intrebat dacă a primit bon fiscal ..mi-a răspuns că si-a încărcat telefonul dar nu a primit bon. Nu trecuse nici 10 min si intenționat intru să întreb dacă mi poate elibera bonul. Doamna, foarte amabilă, mi-l dă (era deja scos din casa de marcat). Imediat mi-am dat seama că e al domnului din urmă. Dovedește si ceea ce scrie pe bon " Reîncărcare directă" , plus că este afisat si nr de telefon al domnului (cartela mea are alt număr)
(Fac o paranteză: acum 2 ani la prelungire abonament si achiziționare telefon am întâmpinat cam aceeași problemă..am rugat o sa mi dea si cartela cadou care se dă la fiecare telefon+prelungire...mi-a răspuns răspicat că nu se mai dă gratis, ci trebuie sa plătesc 36 lei timp de 6 luni..Am rezolvat-o cu reclamație trimisă catre orange si am fost sunată de Companie intr-un final să merg sa-mi ridic cartela gratuită...iar angajata sancționată...intr-un fel știam ce se practică în agenție). Acum am sunat la Orange, mi-a verificat seria cartelei...exact ce am bănuit: figurează că a fost dată cadou ".
Intrebarea mea este: poate răspunde penal orange/angajata pentru aceste fapte? Exista legi pentru neemitere bon fiscal, vanzare de bunuri care de fapt sunt înregistrate ca si gratuite? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 10:02, 8 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pentru 31 lei, neemiterea bonului fiscal este contravenție (OUG 28/1999). pentru aceasta suma sancțiunea e avertismentul
Dar pentru vanzarea unor bunuri care de fapt sunt înregistrate ca si gratuite?

adriandimitriu a scris:

pentru 31 lei, neemiterea bonului fiscal este contravenție (OUG 28/1999). pentru aceasta suma sancțiunea e avertismentul

Vanzarea nu exista fiindca nu exista bon fiscal. Legal, potrivit istorisirii, ati cumparat de la persoana fizica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare cartela sim iulipaul iulipaul am o cartela sim orange si pe data de 17.01.2014 mi-a fost blocata,am fost la un orange shop si mi s-a spus ca e blocata pe motiv de frauda si m-i s-a spus sa ... (vezi toată discuția)
Blocare sim cosmote de catre o persoana necunoscuta Bogdan88 Bogdan88 Buna ziua. Ieri mi-a fost blocata cartela de Cosmote desi eu nu am solicitat acest lucru. Am sunat la relatii cu clienti sa intreb ce se intampla de nu pot ... (vezi toată discuția)
Am primit un mesaj pe telefon de la magazinul orange piata nicolae ... Florin Donu Florin Donu Am primit un mesaj pe telefon de la magazinul Orange piata Nicolae Grigorescu precum mi-a expirat contractul de abonament Orange. în data de: 21.06.2023 m-am ... (vezi toată discuția)