avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire casa asigurata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire casa asigurata

Buna ziua,
Am, sau am avut o casa din lemn asigurata la o firma renumita de asigurari , bunurile din casa au fost asigurate separat deci doua contracte. Deoarece nu am precedente cu firma de asigurari nu stiu la ce sa ma astept, pagubele sunt totale casa fiind din lemn.
Pentru casa sa facut evaluarea la data incheieri asigurarii dar pentru bunuri nu sa facut aceasta evaluare fiind atasata o lista cu bunurile si pretul acestora intocmita de mine.Pentru a evita neplacerile altor persoane asigurate cu firmele de asigurari doresc cateva recomandari.
La data incidentului nu ma aflam in tara, reprezentanti fimei de asigurare,pompieri,politia si criminalisti au facut cercetarile la fata locului incheind procese verbale. Ce sa fac?...in afara de declaratiile date.

Multumesc,
carrymiti
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 12:15, 7 Februarie 2010
Compartimentul de antifrauda, se ocupa cu verificarea dosarelor in care exista un dubiu privind eventuale incercari de fraude facute de asigurat/inspector.Exemplele sunt variate si se refera de la modul in care s-a incheiat polita, cauza producerii evenimentului veridicitatea existentei bunurilor asigurate in momentul producerii pagubei, etc. si pana la modul in care s-au intocmit documentele din dosarul de daune.
Mai exact:
-in cererea de asigurare, locuinta nu a fost declarata a fi din lemn
-un televizor salvat din foc, a fost mutat la o alta adresa si totusi este trecut pe lista de distrugeri.
Cred ca s-a inteles esentialul si nu trebuie sa mai dau idei!!B-)
Nu concep sa planeze asupra mea banuiala ca as putea fii implicat.Nu inteleg de ce dar banuiesc ca este de datoria firmei de asigurari sa faca toate verificarile, totusi credeti ca ar trebui sa angajez un avocat!? Exista banuiesc avocati specializati pe asigurari, cum gasesc unul !?

Multumesc.
Pai tocmai asta face firma - verifica.Luati legatura cu persoana care a intocmit dosarul de dauna si aflati care sunt suspiciunile.Nu dvs. sunteti suspectat ci angajatul(inspectorul) privind modalitatea/corectitudinea intocmirii actelor, in corelare cu procesele verbale emise de autoritati.Abia dupa primirea avizarii in urma verificarii interne, veti vedea daca este cazul sa angajati un avocat.
Dosarele de dauna intocmite in teritoriu, se raporteaza la centru ,sub forma unor informatii lapidare de forma:date polita;eveniment;rezerva dauna(valoare despag.).In cazul unor daune majore(dauna totala), se solicita o supra- verificare de catre acel compartiment "anti frauda" ,tocmai pentru a nu scapa erori, mai greu de reparat dupa efectuarea platilor.(dosarul integral este trimis la verificare)
Uneori,anumiti asiguratori (jenant!) practica aceste verificari pentru a mai amana plata dosarului.
N.B. Nu acuz pe nimeni, expun teoretic situatii reale/posibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul despagubirii pentru asigurarea facultativa a locuintei vux vux Buna ziua, Detin o asigurare facultativa a locuintei, suma asigurata fiind 20.000 euro. Recent in apartamentul respectiv s-a produs un incediu, risc ... (vezi toată discuția)
Asigurare gheor gheor am o asigurare la o firma de asigurari pe cladiri (fabrica de lemn) si la materi prime , am avut o dauna ,un incendiu iar firma de asigurari nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Dosar de dauna cu incendiu ContSters265832 ContSters265832 IN LUNA MARIE 2012 AM AVUT UN INCENDIU ,IZBUGNIT DE LA SCANTEI ,COSUL DE LA CENTRALA,A ARS ACOPERISUL SI ETAJUL CASEI COMPLET PAGUPA DE PESTE 30000 EURO,AM ... (vezi toată discuția)