avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Transport intracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Transport intracomunitar

Buna seara!As avea o intrebare legata de transport::o firma de transport ,transporta pentru diferiti clienti marfa in tarile UE.Clientii sunt persoane juridice inregistrate in scopuri de TVA in tarile lor.Am inteles ca din 2010,locul prestarii este considerat a fi in RO,atuci cum se intocmesc facturile emise cu TVA sau fara?Daca sunt fara se trece"neimpozabil in RO"?Si daca aceste servicii se trec in decl 390?Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 18:59, 27 Ianuarie 2010
Se aplica regula B2B, factura se emite fara TVA, serviciul va fi inpozabil la destinatie. Se declara serviciile in declaratia recapitulativa, pana la data de 15 ale lunii urmatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva din 2010 camicami camicami ce inseamna ca TVA se va aplica in locul in care este stabilit clientul? incepand cu 01.ian.2010 Cum intocmeste factura,din punct de vedere TVA o societate ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar bobotan bobotan Lucrez pt o firma din Romania, care are incheiat un contract de prestari de servicii cu o firma intracomunitara inregistrata in scop de TVA cu un cod fiscal ... (vezi toată discuția)
Operatiuni triunghiular kerekesmargo kerekesmargo Firma din RO - cumparator revanzator Firma din HU - furnizor Firma din Germania - beneficiar marfa se transporta direct din Ungaria in Germania toti sunt ... (vezi toată discuția)