avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... schimbare domiciliu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

schimbare domiciliu

Buna seara,
mi-am schimbat domiciliul, trebuie sa schimb talonul masinii, permis, etc
la schimbarea talonului ( pt ca am alta adresa dar tot eu sunt proprietar) trebuie sa platesc taxa de inmatriculare?
Adresa noua este tot in Bucuresti, adresa veche era tot in Bucuresti
Cel mai recent răspuns: otto2007 , utilizator 20:33, 16 Iunie 2014
Nu cunosc nicio lege care sa oblige la asa ceva.
Deci, nu este necesar sa schimbati nimic.
Adica daca adresa din talon este in sectorul 4 si eu mi-am mutat domiciliul in sectorul 3 nu trebuie sa mai schimb talonul sau nu trebuie sa platesc taxa de inmatriculare dar schimb talonul?
La schimbarea domiciliului trebuie sa schimbati si talonul masinii. In talon la rubrica C.2.3 (taloanele noi) se regaseste inscrisa adresa de domiciliu/sediu. In situatia in care se constata ca datele din certificatul de inmatriculare al autovehiculului nu corespund cu datele din caretea de identitate sunteti pasibil de amenda contraventionala.
Nu platiti taxa de inmatriculare, ci numai taxa de talon (in acest caz va pastrati numerele de inmatriculare, deci nu platiti taxa de numere, nu se schimba proprietarul, deci nu este nevoie de radiere).
Va puteti interesa si la DRPCIV scriind un e-mail cu intrebarea dumneavoastra si lasand un numar d etelefon de contact, la adresa drpciv@mai.gov.ro (sunt foarte operativi si va vor contcata in aceeasi zi cu adresarea intrebarii) sau puteti apela DRPCIV la numarul de telefon 021/301.95.88 -inmatriculari.
VA MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut talon auto pe numele tatului meu decedat, ce fac? fadidraghici fadidraghici Buna ziua, Am pierdut taloanele de la doua masini care erau pe numele tatalui meu decedat. Am facut partaj-ul la notar si o masina a fost trecuta pe ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto onycyuk onycyuk Bunaziua! As dori sa ma lamuresc in legatura inmatricularea masini mele avand urmatoarele conditii.: acum 2 ani am cumparat o masina din Jud. Buzau, de ... (vezi toată discuția)
Permis auto otilia_lumi otilia_lumi Buna ziua, Am schimbat domiciliul din Bucuresti intr-o localitate din judetul Prahova.Va rog sa ma lamuriti daca este obligatoriu sa preschimb permisul de ... (vezi toată discuția)