avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele refuza efectuarea de reparatii la parti ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele refuza efectuarea de reparatii la parti comune

Buna ziua,
In garajul pe care il detin la parterul blocului exista tevi de evacuare care sunt parti comune. Una din aceste tevi este gaurita. Presedintele asociatiei refuza sa efectueze reparatia. Ce am de facut in aceasta situatie?
Pot sa efectuez reparatia pe cont propriu apoi sa cer banii de la asociatie? (.. in final cand vor refuza probabil ca voi ajunge la instanta). Ma expun la vreo problema pentru ca ma voi 'atinge' de tevile comune?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 14 Iulie 2023
Lucican2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucican2010 , utilizator 07:18, 15 Iulie 2023
Oh, ba da. Inainte sa vin aici. Insa ma oprisem la al. 1 lit. (c) care are amenda de (scartz) 200 de lei. Mea culpa. Amenda pentru litera (e) este de 2500-5000. Bineinteles ca nu vreau instanta, dar mai inainte de orice altceva, vreau ca teava gaurita sa fie reparata de urgenta. Om vedea. Multumesc ca mi-ati deschis ochii (imi scapase ca v-ati legat de alta litera).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificați Asociația și pe membri din conducere să efectueze reparația, iar dacă nu se conformează formulați o cerere în instanță pentru a-i obliga la efectuarea reparației sau să suporte costul reparațiilor făcute de dvs.
Multumesc frumos pentru raspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presedintele asociatiei refuza sa efectueze reparatia.

Notificati oficial presedintele de asociatie cu obligatia respectarii si aplicarii dispozitiilor in vigoare care obliga asociatia de proprietari sa asigure starea tehnica a partii comune de constructii si de instalatii din condominiu-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Multumesc, multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garaj si teava care curge lumicluj lumicluj Buna seara. Va urmaresc de mult, acum am si eu o problema si va cer ajutorul. Sunt proprietara unui garaj proprietate personala aflat la subsolul unui bloc cu ... (vezi toată discuția)
Ce pot face dacă o țeavă de apă caldă din sistemul centralizat ... George987 George987 Ce pot face dacă o țeavă de apă caldă din sistemul centralizat de termoficare, de la subsol, nu funcționează și nu primesc căldură în o cameră din ... (vezi toată discuția)
Cine plateste distrugerea creata in baie de inlocuirea unei tevi ... zws zws Cine plateste distrugerea creata in baie de inlocuirea unei tevi comune? Buna ziua! In blocul unde locuiesc, pe coloana noastra la unul dintre etaje o teava ... (vezi toată discuția)