avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Blocare intentionata a masinii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Blocare intentionata a masinii

Buna ziua!Am fost blocata intentionat de 2 masini (proprietarii fiind sot si sotie) deoarece nu le place sa parcheze cineva peste drum de casa lor, era un drum public,nu era parcare sau ceva.Ei chiar si -au trasat niste linii de delimitare pe drumul public. M-au tinut blocata timp de 40 min,timp in care mai ieseau si urlau la mine ca ce caut sa parchez acolo.M-au deblocat cand au vazut ca fac poze la masini si la casa lor.Si exact in momentul ala a venit si politia, care mi-a zis ca nu au ce sa le faca deoarece nu exista o baza legala, si ca ar fii bine sa nu mai parchez aici, si ca m-au blocat pentru ca ei sunt in conflic cu firma la care lucrez. Chiar nu este nimic de facut?m-au tinut 40 de min in care puteam sa am o urgenta,ceva...
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 14 Iulie 2023
1sebastian, utilizator
Cel mai recent răspuns: 1sebastian , utilizator 00:28, 15 Iulie 2023
acest lucru este reglementat de hotărârile de consiliu local. de exemplu, acolo unde domiciliez, vine politia locala (fără apel la 112, fiindcă e considerat abuz) si-l amendează pe făptuitor. la nivel national nu exista o astfel de reglementare. singura similara se refera la blocarea unui drum/ cai de acces.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți depune plângere penală, împotriva celor doi:
[ link extern ]
Aliniatul 3 e cel la care vă încadrați. Vi s-a interzis, prin plasarea intenționată a celor doua mașini, dreptul la liberă circulatie.

Dacă aveți înregistrări, vor fi de folos.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iulie 2023
latka, moderator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocat in parcare terminus1 terminus1 Buna, pe o straduta, drum public, circulatie in ambele sensuri, masini parcate de o parte si de alta a strazii, iar de o parte si de alta a strazii sunt case, ... (vezi toată discuția)
Parcare/drept libera circulatie Cristian 77 Cristian 77 Buna ziua, Q1: Ce se poate intampla dpdv legal daca parchez masina pe strada (domeniu public) in fata unui garaj asimilat unei locuinte (cei care si-au ... (vezi toată discuția)
Autoturism blocat de vecin in "parcare" (la bloc) JohnBad JohnBad Cred ca au mai fost intrebari si stuatii asemanatoare pe forum dar nu am gasit inca un raspuns concret la ce se poate face... Povestea e mai lunga asa ca va ... (vezi toată discuția)