avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... blocat in parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

blocat in parcare

Buna, pe o straduta, drum public, circulatie in ambele sensuri, masini parcate de o parte si de alta a strazii, iar de o parte si de alta a strazii sunt case, sper ca se intelege acum cam cum arata acel loc... Asa, imi parchez intr-o zi masina in fata unei case, nu blochez intrare nu nimic, totul ok, cand ies de la servici ma trezesc cu un stergator ridicat, in fine totu ok. Peste 2 zile iar parchez acolo si cand ajung inapoi imi gasesc masina blocata, una in fata si una in spate, la 10cm de bara fiecare. Ce puteam face legal in situatia asta, exceptand intelegerea amiabila dintre noi(adica eu claxonand si/sau milogindu-ma celor care m-au blocat sa ma lase sa plec) Puteam apela la serviciul ridicari auto? Avand in vedere ca nu erau locuri special amenajate iar in locurile din fata caselor unde am parcat nu erau locuri de parcare si nici nu platesc impozit. Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2012
terminus1, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:08, 4 Noiembrie 2012
In situatia in care ati parcat autoturismul in loc care nu era prevazut cu indicator pentru parcare,daca ati parcat in dreptul vreunui imobil,posibil ca proprietarul sa aprecieze ca este riveran,motiv pentru care la prima "fapta " a inteles sa va atentioneze delicat prin ridicarea stergatorului,iar la a doua "fapta" a inteles sa va blocheze - cu scopul a va determina ca pe viitor sa nu mai ocupati respectivul loc
Ar trebui sa verificati daca exista concesionat spatiu de parcare de la autoritatea locala ,sau locul este utilizat pe criteriul primul sosit, primul beneficiar
Teoretic puteati apela la serviul de ridicari auto
Practic,dvs nu detineati privilegiu sau drept legal asupra respectivului loc unde ati inteles sa parcati autoturismul
Aveti dreptate, omu banuiesc ca judeca in felul in care ati zis si dvs, avand in vedere ca este riveran i se cuvine locul acela de parcare care este in fata casei lui, chiar daca el este in drumul public.. Sa presupunem ca nu exista concesionat spatiu de parcare de la autoritatea locala desi nici nu ar avea cum deoarece este pur si simplu drum public, doar ca este mai lat putin si lumea parcheaza pe o parte si pe alta a drumului. Ce masuri ar putea lua cei de la ridicari auto/politia locala/rutiera impotriva celui/celor care m-au blocat si ce masuri ar putea lua impotriva mea daca se constata ca ei au dreptul legal de a parca acolo ? Si inca ceva, cei de la ridicari auto/politia locala/rutiera, in momentul cand vor veni la fata locul pot verifica daca intr-adevar acel loc de parcare este detinut legal sau daca nu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2012
terminus1, utilizator
acceasi problema o intampin si eu de fiecare data cand ajung prin locurile natale.
stiu din sursa sigura ca ptr locurile respective nu se plateste impozit la primarie, fiecare si-a scris cu vopsea nr masinii pe ce a gasit (un gard, un post de transformare), unii si-au montat si dispozitive de blocat cu lacat pe care le ridica dupa ce pleaca. repet, in zona publica unde nu platesc impozit. in zona nu exista indicator de parcare fiind o zona comuna mai multor blocuri.
ridicarea stergatoarelor drept "atentionare" este in opinia mea o nesimtire a persoanei respective. masina este o proprietate personala, nu are voie nimeni voie sa puna mana pe ea. te poti pomeni ca cineva iti desumfla o roata sau iti baga un levier intre usi drept "avertisment" sa nu mai stationezi intr-un loc ptr ca are el intaietate ptr ca familia lui locuieste acolo de 10 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)
Despre parcare sanducrist sanducrist gasesc mereu masina cu oglinzile stranse / cu stergatoarele ridicate / cu rotile dezumflate / cu biletele prin care sunt avertizata sa nu mai parchez ... (vezi toată discuția)
Masina blocata de un vecin ContSters209690 ContSters209690 buna sera, incerc sa gasesc o solutie la o problema stupida. m-am mutat de 2 ani intr-un bloc, pana aici nimic neobisnuit.In seara aceasta am parcat masina , ... (vezi toată discuția)