avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, in anul 2021 pe data de 22-12-2021 am avut ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, in anul 2021 pe data de 22-12-2021 am avut un accident ...

Buna ziua , in anul 2021 pe data de 22-12-2021 am avut un accident rutier fara victime si fara alte autovehicule , mi s a intocmit dosar prnal pentru vatamare corporala pentru mine , mi a venit clasarea dosarului abia dupa 6 luni , unde trebuie dus acel dosar ? Precizez ( permisul l am avut fizic ) chiar si dupa accident , iar ieri am dat in radar si mi s a spus ca am permisul inca rerinut la dansii in sistem , dosarul clasat il am acasa nu l am dus la politie , trebuie dus si il mai pot duce dupa atata timp ? Multumesc !! Si ce acte mai trebuie duse pe langa dosar ca sa reactualizeze permisul de conducere
Ultima modificare: Vineri, 14 Iulie 2023
Mihaitrs, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 07:46, 17 Iulie 2023
Articolul 219
(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de către șeful serviciului poliției rutiere pe raza căruia a fost săvârșită fapta, la cererea titularului, în următoarele cazuri:
...........................
b) în baza soluției de clasare dispuse în faza urmăririi penale în alte condiții decât cele prevăzute la art. 103 alin. (1) lit. c) sau d) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, sau, după caz, a hotărârii instanței de judecată rămase definitivă prin care s-a dispus încetarea procesului penal în alte condiții decât cele prevăzute la art. 103 alin. (1) lit. d) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și în baza hotărârii judecătorești rămase definitivă prin care s-a dispus achitarea inculpatului ori ca urmare a încetării măsurii de siguranță prevăzute la art. 108 lit. c) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările și completările ulterioare.
..................................
[ link extern ]
Trebuie sa depuneti o copie a ordonantei respective, la politie, ca sa figurati de drept cu permisul restituit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă a avut amanarea pedepsii și sentința instantei este de ... victoriatofan victoriatofan Dacă a avut amânarea pedepsii și sentința instanței este de 40 zile muncă în folosul comunității și ch judecată de 600 lei, fără interzicerea de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am permisul suspendat de 11 luni pentru o așa zisă ... anddan anddan Restituire permis cu certificat grefă. Buna ziua, am permisul reținut de 11 luni pentru o așa zisă părăsire a locului accidentului (metoda ... (vezi toată discuția)
Ce mi se va intampla dorinelutu dorinelutu mia fost suspendat dreptul de a conduce pe 30 de zile si am condus autovehiculul pe o distanta de 15 km ma oprit politia si mia facut dosar can o sami iau ... (vezi toată discuția)