avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dacă a avut amanarea pedepsii și sentința instantei ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dacă a avut amanarea pedepsii și sentința instantei este de ...

Dacă a avut amânarea pedepsii și sentința instanței este de 40 zile muncă în folosul comunității și ch judecată de 600 lei, fără interzicerea de alte drepturi, își poate recupera permisul de conducere, care nu a fost anulat? Unde se poate adresa, e suficientă această sentință?
Ultima modificare: Vineri, 29 Decembrie 2023
victoriatofan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:20, 30 Decembrie 2023
Restituirea permisului de conducere se dispune de către șeful serviciului poliției rutiere pe raza căruia a fost săvârșită fapta, la cererea titularului, în următoarele cazuri:
a) la expirarea termenului de suspendare, când suspendarea exercitării dreptului de a conduce a fost dispusă în temeiul art. 103 alin. (1) lit. c), d) sau e) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
b) în baza soluției de clasare dispuse în faza urmăririi penale în alte condiții decât cele prevăzute la art. 103 alin. (1) lit. c) sau d) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, sau, după caz, a hotărârii instanței de judecată rămase definitivă prin care s-a dispus încetarea procesului penal în alte condiții decât cele prevăzute la art. 103 alin. (1) lit. d) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și în baza hotărârii judecătorești rămase definitivă prin care s-a dispus achitarea inculpatului ori ca urmare a încetării măsurii de siguranță prevăzute la art. 108 lit. c) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările și completările ulterioare.
c) în baza hotărârii judecătorești rămase definitivă prin care procesul-verbal de constatare a contravenției a fost anulat în tot sau în parte pentru toate acele contravenții pentru care Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prevede și suspendarea exercitării dreptului de a conduce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in anul 2021 pe data de 22-12-2021 am avut un accident ... Mihaitrs Mihaitrs Buna ziua , in anul 2021 pe data de 22-12-2021 am avut un accident rutier fara victime si fara alte autovehicule , mi s a intocmit dosar prnal pentru vatamare ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere costelus01 costelus01 BUNA ZIUA ,DORESC SA STIU DACA AM SUFERIT O CONDAMNARE CU VIOLENTA SI AU TRECUT 2 ANI DE CIND AM FOST ELIBERAT, POT SA APLIC PENTRU PERMIS DE CONDUCERE ? (vezi toată discuția)
Restituire permis de conducere Kafeodorovici Kafeodorovici Buna ziua, Pe data de 21.11.2008, mi-a fost retinut permisul de conducere conform art.100 al. 3 lit. a din OUG nr.195 / 2002 ("nerespectarea semnificaţiei ... (vezi toată discuția)