avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conflict cu gardul intre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conflict cu gardul intre vecini

Buna ziua! Am niste neclaritati legate de legea gardului intre vecini, iar pentru a afla care imi sunt drepturile si obligațiile voi detalia in cele ce urmeaza situatia mea. Acum 8 luni m-am mutat cu sotul intr-o casa in mediul rural, unde gardul cu vecinii de langa nu era făcut. Timp de 7 luni, neavand timp sau bani, nu ne-am ocupat de acesta, dar in luna iunie vecinii au dorit sa ne cunoaștem si ne-au adus la cunostinta faptul ca doresc sa facem gardul cat mai repede. In conversatia initiala acestia au adoptat o atitudine superioara si pasiv-agresiva, ceea ce ne-a dat de inteles ca relatia nu va fi una buna intre noi.
Dupa lungi cautari, am gasit o firma care parea mai serioasă, pentru a ne face jumatatea noastra de gard (am stabilit impreuna cu vecinii ca noi vom prelua realizarea gardului de la un punct încolo). Fiind inginer constructor, vecinul ne-a dat niste specificații pentru realizarea gardului, dar in momentul in care cei de la firma gasita au venit sa vadă terenul, ne-au zis ca exista si o alta soluție, mai ieftină, si din nefericire am ales-o pe aceea. Deja intre terenuri exista o fundatie care conține beton armat, construita de catre vecin, fundatie pe care mesterii nostri au găurit-o. Vecinul a intervenit inainte ca lucrarea sa progreseze mai mult, si am trimis mesterii acasă. Din acel moment a început un conflict verbal intre noi, am fost amenintati ca ne da in judecata sau ca cheama politia pentru vandalism (sustine ca gardul este in autorizatia lui de constructie a casei, si ca vandalizarea acelei fundatii este echivalentul vandalizarii casei). In final am reusit sa ajungem la o intelegere, deocamdata tot verbala, si anume ca el se va ocupa de realizarea partii noastre contra unei sume de bani, pe care in cateva zile ne-o va comunica, dupa ce va proiecta o solutie care sa includa si repararea gaurilor cauzate de noi. Acea solutie, precum si suma, urmeaza a fi puse pe hartie la notar.
Întrebările mele sunt: ce se intampla daca nu ne permitem cat ne cer? Si din pdv. legal, ce obligatii avem fata de dânșii, si cata dreptate ar avea sa cheme poliția/sa ne dea in judecata? Mentionez ca ne-au amenințat și cu lucruri cum ar fi taierea cablului de internet care trece prin curtea lor, pe la gardul exterior.
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 12:10, 17 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
obligația este ca sa va împrejmuiți proprietatea, prin urmare puteți realiza un gard simplu, din plasa împletită si atât. cine vrea un gard mai frumos, sa-si facă, pe banii proprii.
daca gardul este specificat in autorizația de construcție a vecinului (pe care ar trebui s-o vedeți), atunci vecinul trebuie sa-l construiască, fără sa va ceara vreo suma de bani, fiindcă e autorizația lui.
comportamentul dvs a fost inamical atunci cand ați dispus găurirea fundației vecinului.
cat despre cablul de internet, daca il taie, sesizați furnizorul de servicii, fiindcă acela este cablul lui, nu al dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard intre proprietati sandua sandua Pentru imprejmuirea proprietatii, cu acordul verbal al vecinului am hotarat construirea gardului. Astfel, fundatia a fost turnata 10 cm pe proprietatea mea si ... (vezi toată discuția)
Buna seara, unde trebuie sa ma adresez in conditiile in care ... Euroinvest Euroinvest Buna seara, Unde trebuie sa ma adresez in conditiile in care vecinul meu isi construieste alte voliere de porumbei ,pe care le tot lipeste de zidul casei ... (vezi toată discuția)
Sunt ciuraru niculaie in anu 2008 am construit o casa pentru baiatul meu... cristi.26 cristi.26 Sunt Ciuraru Niculaie in anu 2008 am construit o casa pentru fiul meu la distanta de 0.50cm fata de gardul vecinului costructia facinduse pana la placa in ... (vezi toată discuția)